| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2004-06-21 16:27:29 Po wymianie łączników stabilizatora (z gumkami) z przodu podwozia od czasu do czasu słychać stuki.Szczególnie kiedy auto "wyniesie" do góry na jakimś wzniesieniu (garbie) i "przyklapnie" - wtedy słychać właśnie ten stuk.Przy przejeżdżaniu przez dziury w nawierzchni zero objawów!!?Przy "bujaniu" autem na wszelkie sposoby na parkingu - również brak objawów. Słychać wyłącznie kiedy najade np.na poprzeczny garb na jezdni.Mocniej słychać przy obciążonym samochodzie.Koleś, który robił łaczniki stabilizatora twierdzi, że po tej wymianie auto się usztywniło i do wymiany są jakieś końcówki??? Co o tym sądzicie?
|
gosiek Toyota Corolla Warszawa | 2004-06-21 18:32:16 U Mnie było coś takiego ale na jednym kole - okazało się że amorek nie pracował jak powienien (mianowicie wykonywał jeszcze ruchy boczne dodatkowo). Stuki jedynie były przy pokonywaniu przeszkód i nie wystepiowały w innym momencie |
jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2004-06-21 20:38:05
Czy nie stukałoby wówczas również przy wjechaniu w dziurę? Amorki przy "bujaniu" samochodem zachowują się prawidłowo i cicho. |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-06-21 22:22:20
Zgadzam się |
serwisSJ Zgłobice | 2004-06-21 22:22:56
To dotknij palcem gory tłoczyska amora (jest pod czarną zaślepką) i wtedy niech ktoś drugi pokołysze samochodem.... jestem pewien ze bedziesz czuł stuki bardzo delikatne. A te poduszki wahacza masz dobre? I amor tak wlasnie moze zmylić...normalka |
jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2004-06-24 13:41:49 Ludzieeeeeeeeee! Normalnie tragedia! Stukało ponieważ "fachowiec" ukręcił gwint przy łączniku i ten sobie latał luzem Nie ma to jak "fachowcy". |
rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-06-24 14:06:02 łączniki i gume stabilizatora wymienim sobie sam. dzięki czemu wiem że jest to dobrze zrobione |
serwisSJ Zgłobice | 2004-06-24 18:15:24
Eeee no to stary, pisałes ze to było wymienione własnie |
jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2004-06-24 19:24:22
Bo miałem pełne zaufanie do mechanika, który mi to mówił po skończonej naprawie...Nie siedziałem razem z nim pod samochodem. Jak widać, należy patrzeć na ręce nawet najbardziej zaprzyjaźnionym mechanikom. Na wszelki wypadek zacznę jeździć do tych nie-zaprzyjaźnionych. |