| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-06-22 22:06:02 Ja u siebie miałem gazownie z kompem i cały czas były jakieś problemy:a to falowała na obrotach,potrafiła sobie szczelić od czasu do czasu,a ze spalaniem to było różnie.Zdjąłem to elektroniczne gówienko i wszystkie problemy znikneły.Jeżeli chodzi o instalacje to polecam LANDI,LANDI RENZO i LOVATO,są to inastalacje najlepiej nadające sie do OPLI.Chociarz ja osobiście wybrałbym teraz LANDI.Miałem we wcześniej Omie C20NE instalacje LANDI i chodziła jak burza,teraz mam instalacje LOVATO(w takim samym silniku),tylko że z centralką LANDI i jest nieco gorzej(chociarz i tak mam ustawiny gaz, tak że chodzi lepiej niż na benzynce i lepiej sie na obroty wkręca) |
brembo Antoniew | 2004-06-23 08:53:43 dzieki za rady mam jeszcze jedno pytanko czy warto zakladać parownik większy tzn SUPER teraz mam standardowy mały i czy dużo wiecej może palić |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-06-23 09:00:23 Na pewno będzie więcej paliła,ale za to będzie żwawsza |
brembo Antoniew | 2004-06-23 10:04:41 żwawa jest na tym małym parowniku ale gaśnie przy zatrzymaniu na światłach czy na dużym to się zmieni |
brembo Antoniew | 2004-06-23 11:20:36 mam jeszcze jedno pytanko czy komp do gazu w 2,5 musi być skomplikowany czy wystarczy prościzna (której generacji najlepiej kupić |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-06-23 23:40:10 parownik jest dobierany nie tylko do pojemności ale i do mocy silnika i na to trzeba zwrócić uwagę, aby ci ktoś nie wcisnoł parownika do omegi o mniejszej mocy bo wtedy ten nie będzie dawał rady przy dużym obciążeniu i bez kompa, który mógłby w tym przypadku przełączyć na benzynkę, będzie zubożona mieszanka więc z dwojga złego lepiej za duży parownik (droższy), a co do kompa jeżeli masz wprawę w jeździe z gazem i masz dobrego mechanika który tą instalkę potrafi dobrze wyregulować to można zaryzykować prosty komp, w innym przypadku grożą wytrzały i wszystkie konsekwencje z tym związane |