| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-06-22 18:26:35 A jak bardzo zależy Ci na Ave i na Toyocie???
Ave z 2001 są już po liftingu i poprawili w nich drobne mankamenty, ja bym brał. |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-06-22 18:39:17 Własnie dlatego pytałem jak bardzo Ci zależy. Jeśli bardzo to łykniesz Anglika, jeśli nie to szukaj starszego Japońca. Chyba że coś innego Toyota to Toyota, mimo nieco gorszego montażu w Europie, toyotowska kontrola jakości nie wypuszcza bubli. To nie "inne marki' |
Aveuser TOYOTA DRIVER Ełk | 2004-06-24 14:58:10
AFAIK także żaden przed 2001r, chyba, że szukasz Caldiny. W innej wersji Avensis nie była nigdy produkowana w Japonii (nawiasem mówiąc i sama Caldina różni się od Avensis jaką znamy, ale nie są to różnice zasadnicze; do tego występuje tylko jako wagon). Nie wiem kiedy dokładnie Caldina przeszła facelift, ale od momentu kiedy przestała przypominać Ave I generacji to już chyba zupełnie inne auto także mechanicznie. To mogłoby troszkę rozjaśnić temat jeśli rzeczywiście mowa o Caldinie, bo auto to nadal jest (jeśli czegoś nie przeoczyłem) produkowane w Azji. Swoją drogą jeszcze nie słyszałem o żadnym egzemplarzu Caldiny w Polsce, nie mówiąc o zobaczeniu na własne oczy... najwyżej kilka artykułów "prywaciarzy" z UK, cała reszta siedzi raczej w Azji. Jeśli natomiast szukasz dosłownie Avensis, to o Japończyku, jak już napisałem, z góry możesz zapomnieć, bo takich aut nigdy nie było. Nawet trafienie starszej Cariny E z japońskim rodowodem to pewnie wyczyn (moje domysły), bo bodaj tylko pierwsze partie pochodziły z Azji (o ile w ogóle, bo Carina E weszła na rynek europejski wraz z otwarciem fabryki w Burnaston i wtedy zresztą rozeszły się drogi Cariny/Avensis i Caldiny). Sprowadzanie japońskich odpowiedników chyba nikomu się nie kalkulowało. Co do wyboru... to troszkę zabawne pytanie, sam przyznaj, że wybór i tak zapada niemal zawsze jeszcze przed napisaniem tego typu postu, a nawet jeśli nie, to i tak odpowiedzi, które otrzymasz będą miały na decyzję marginalny wpływ. Żeby jednak nie pozostawić Cię z pustymi rękoma, to za celną uwagę (ukłon dla Jackal'a) uważam, że Ave VVT-i (po faceliftingu) pozbawiono wielu drobnych dokuczliwości I generacji. Swojądrogą, mechanicznie wszystkie są tak samo dobre, a z drobnymi problemami i tak musisz się liczyć kupując auto z drugiej ręki. |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-06-24 15:12:24
I ma kierownicę po prawej stronie, bo sprzedawano ją tylko w Japonii.
W 2002, tak wygląda po liftingu..., ... a tak przed. |
Aveuser TOYOTA DRIVER Ełk | 2004-06-24 15:20:14 Hehe, myślelismy o tych samych linkach, ale ja widać większy leniuch jestem. |