Bedini-problem z instalacją

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam Poloneza 1.6 GLi. Jest w nim zamontowana instalacja gazowa marki Bedini.Problem jest taki, ze przy wyłączaniu silnika (gdy samochod pracowal na gazie), po przekreceniu kluczyka, silnik pracuje jeszcze przez jakies 2-4 sekundy.Co moze byc nie tak.Na paliwie jest wszystko OK.Dzieki za wszelkie info.
Adam

sadze ze gaz moze nie dochodzic? albo elektrozawór, albo bezpiecznik, albo zla regulacja

czy parownik zamarza?
inslaacja z kompem czy bez?

Cytat:
2004-06-22 16:24:49, SPAjK pisze:
sadze ze gaz moze nie dochodzic? albo elektrozawór, albo bezpiecznik, albo zla regulacja

czy parownik zamarza?
inslaacja z kompem czy bez?

No co Ty !!!!!!!!!
glowice trzeba ściagnąc i zawory wyregulować !!!!!
Usterki nie ogladałeś

Ja mam podobnie - najpierw wyłączam gaz i jak wypali wszystko to dopiero zapłon kasuje. Ale ja mam elektrykę "rally" i robie tak celowo, bo jak mi sie "zaleje" gazem to potem nie chce odpalać. Wydaje mi się, że w reduktorze i przewodzie niskiego po prostu jeszcze coś zostaje po zamknięciu zaworów i to się wypala. Tyle że u mnie jest zapłon do końca, dlaczego u Ciebie chodzi to nie wiem .

Ale w przewodzie nie powinno tyle zostać, poprostu zawór magnetyczny na parowniku nie przymyka się i wylatuje to co jest w rurce elektrozawór-parownik, to co w parowniku i to co w przewodzie parownik-mikser i dlatego zalewa silnik. Gdyby leciało to co jest tylko w samym ostatnim przewodzie to by się nie zalewał, bo tak działa normalna sprawna instalacja. Ja przed zmianą parownika tez miałem tak ze zalewało silnik co przy gazie jest śmiesznym stwierdzeniem, ale taki objaw występował. U kolegi będzie prawdopodobnie to i elektronika niezależnie czy ma kompa z gazem czy bez, jak z kompem to ukłąd sterujący instalką nawala, jak bez kompa to wszystkie części odpowiedzialne za oszukiwanie kompa przy pracy na gazie, czyli emulator sondy lambda i jeszcze jest jeden którego nie pamiętam, ale chyba emulator pracy wtryskiwaczy, bardziej bym się skłaniał ku niemu, bo podaje info do kompa ze paliwo nadal leci i ten nie wyłacza zapłonu.

Znacie stronę gdzie jest opisana dokładna zasada działania instalacji LPG ? Części składowe itd. Bo ja nie wiem dokładnie którędy gaz jest podawany do komór spalania.