MotoNews.pl

Corsa c ilosc paliwa na rezerwie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Moze moje pytanie wyda sie smieszne .
Corse posiadam od niedawna i zastanawiam sie ile paliwa jest jeszcze w zbiorniku w momencie zapalenia sie kontrolki poziomu paliwa jakie macie z tym doswiadczenie?
Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow samochodow Opel i prosze o zrozumienie i odpowiedz

Też mam Corse C i jak tylko zapali się rezerwa jadę na stcję po benzol. Przypuszczam, że na rezerwie zrobisz ok 50 km, ale to tylko przypuszczenie.
Poczytaj w instrukcji auta.

Tak jak pisze Superkto ok. 50 kilometrów na rezerwie powinieneś zrobić. Mój rekord z zapaloną kontrolką rezerwy to 42 kilometry. Jak kontrolka zacznie Ci migać to znaczy że powinieneś jak najszybciej tankować.

Jak Ci się korsiara sprawuje.

Dzięki za odpowiedź też tak oceniałem na około 50 km a co do sprawowania sie korsiary to na liczniku ma dopiero 850 km więc troche za mało na jakąś konkretną ocenę ale puki co jest Ok

Powinno być na rezerwie spokojnie 1oo km. U mnie jak zaczyna świecić rezerwa jadę na stację ( nie spiesząc się z tym specjalnie, niekiedy po 20, 30 km) i leje 35L +/- 0,5L (no po tych 20 to około litra więcej), a jak go brałem z salonu (kontrolka pulsowała) wlałem coś około 42,5l (czyli jeszcze powinno zostać 2,5L - według danych producenta). Prosty rachunek, zostaje na pewno 7,5 litra przed dolaniem, czyli setka spokojnie. Sam nie sprawdzałem ile pociągnie na rezerwie (najwięcej przejechałem 70 - nie miałem raz czasu zatankować), ale do 100 spokonie bym jechał , a potem zaczął się rozglądać za paliwkiem.

Pozdrawiam.

eee ,chlopaki , wydaje mi sie ze z tymi 50 to przeginacie , ja lanosem na "bidzie" zrobilem 127 i stanął wiec nie sadze zeby corsia miala az tak maly zapas:.

no tak to już coś wiem najprostrze wyjście to 5L do bagażnika i jak zapali się kontrolka zrobić reser dziennego i jechać aż stanie ale taki dociekliwy to raczej nie jestem i jak korsiara chce się napić PB to jej daję