Co to moze byc .. ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Moja Omka juz po przegladzie , wymienione: rolka napinacza paska klinowego oraz łącznik stabilizatora i teraz sie zrobilo ciszej o polowe
Jednak pozostal jeszcze jeden problem - jest cicho do 3 tys obrotów , przy 3 strasznie cos zaczyna wyc i pierdziec gdzies z przodu, wpada cos w rezonans az lekko drzy cale auto - czuc tez na pedalach. Powyzej 3 tys robi sie ciszej ale tez delikatnie slychac. Co to moze byc ?? Doczytalem sie ze wada tych silnikow sa kolektory wydechowe , ale majster mial zajety kanal wiec nie moglismy tego sprawdzic . Czy ma ktos jakies pomysly jak to wyeliminowac ?? strasznie jest to wkurzajace

Mowisz wada "tych" sinikow, ale nie podajesz jakich. Dlaczego nie masz w profilu zadnych informacji o swoim aucie? Liczysz na jasnowidzow? Nawet nie wiadomo czy to Omega A czy B

Sprawdź czy nie ma przedmuchów przy kolektorze wylotowym,u mnie było dokładnie to samo,zlikwidowałem usterke i mam spokój.

ups.. juz sie poprawiam
Omega B , 2.0 16V / 136 KM

Eee 2.0.. to nie wiem...

Sprawdż może zawieche silnika...

Jakby był przedmuch na kolektorze to wg mnie pierdział by cały czas...

A ja mam skolei świst powyżej 4 tyś obrotów. Taki świst powietrza z okolic lewej strony przodu. Na trójce już chyba tego nie ma. Ale na jedynce i dwójce na pewno tak. Macie jakieś pomysły?

a z której strony jest airbox w B?

Cytat:
2004-06-23 13:46:12, kristo pisze:
a z której strony jest airbox w B?

W stodole, na półce na prawo od wejścia.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

W piwnicy, polek nie mam, nie pamietam czy pizglem na lewo czy na prawo od wejscia .

No co wy, zapomnieliście. To było na strychu obok tego gąsiora z taką dziwną rurką.

heeheheh

DrA zapomniał bo schował za beczką ze spirytem

Mój pewnie też niedługo pofrunie w czeluście piwniczne

ale przecie wiecie jajcarze o co pytam...

Cytat:
DrA zapomniał bo schował za beczką ze spirytem

To nie spiryt... to metanol ( na EVO PiotraS na lotnisku )... a to, ze piles i nic sie nie stalo to nie znaczy, zeby zaraz z tego spiryt robic

No z prawej on ci był. Tak samo.

A gwizd to wygląda mnie na kolektor (zwłaszcza jak wszystko seryjne).

-----------------

Cytat:
To nie spiryt... to metanol ( na EVO PiotraS na lotnisku )...

He he Dra nie trzeba, dam Ci wygrać. W końcu gospodarzem zlotu jestem, nie?

Cytat:
2004-06-23 14:56:53, PiotrS pisze:
...dam Ci wygrać. W końcu gospodarzem zlotu jestem, nie?

Łeeeee

To teraz się zacznie: zepsute sprzęgła, niewchodzące biegi, niedziałające klapki, srapki itp.

Jak tak, to ja sobie na trybunie miejsce rezerwuję i tylko sobie pooglądam te "zmagania".

-----------------

....docierające się silniki ....

Jeszcze o tym Prowo zapomniałeś...

Prowo "U r 1"....

q...q...q...q chyba se kupię słownik 1line.

[ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-06-23 15:12:09 ]

Cytat:
(...) gwizd to wygląda mnie na kolektor (zwłaszcza jak wszystko seryjne).

UUU... Wydechowy znaczy? Archiwum niestety to padaka. Nic nie mogę znaleźć. Możecie mi przybliżyć troszkę informacje na ten temat?

Kurde!!!

Co to znaczy (po raz któryś) że archiwum to padaka, albo wyszukiwarka nie działa

Działa, działa - tylko czas i chęci potrzebne. Jasne że niektóre wątki do kosza bo nie na temat (kwestia zapytania), ale trochę informacji się znajdzie.

np.

kolektor - szukanie

i np. z wymienionych:

MV6

-----------------