Kilka ciekawie stylizowanych Fiatów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znalazłem kilka ciekawych fiacików...

Na początek różne wariacje PIĘĆSETEK

A teraz bardzo ciekawy Fiat 130 Opera projektowany przez Pininfarine

A tu troszke więcej o 130-stkach

Włoska strona Fiata 130

Jak znajdziecie jakieś inne ciekawe wersje Fiatów to wrzucajcie je do tego tematu

Byla takaa 130 do sprzedania w Poznaniu chyba.....i gdzies niedaleko Krakowa. My swego czasu z AdrianemK ( ten maly i brzydki ze stajni ) poszukiwalismy Qpety .....i moze nawet jest tylko Adrian zapomnial sie odezwac do koscielnego

"130 opera" pod poznaniem napewno nie stoi... to byl prototyp z 74 roku , cala jedna sztuka i stoi pewnie w muzeum pininfariny.... pod poznaniem jest brazowy 130 "limo"3200 na automacie...zbieram pieniazki na niego.... a kolo krakowa to faktycznie slyszalem ze byl 130, chyba srebrny z defektem skrzyni....o ile pamietam byl za 2500 zeta?{jesli byl faktycznie za taka kase to jestem wielki mega frajer ze to auto u mnie nie stoi }

Cytat:
AdrianemK ( ten maly i brzydki ze stajni )

ehehe bullitt ales jest zlosliwiec wiesz....ehehe

Cytat:
ehehe bullitt ales jest zlosliwiec wiesz....ehehe

WIEM

A co do 130 to pod Krakowem byla chyba za 7 tys w stanie top tip (zapytaj Adriana bo on pilotowal ten temat ) a co do 130 qpe to tez ponoc kiedys byla pod krakowem ale to bylo dawnoooooo temu i moze jeszcze gdzies jest albo nie tego nawet Adrian nie wie bo nie dopilnowal sprawy z koscielnym , ktory mial wypytac parafian o to auto ( powaznie )

Kiedyś OBR mial 130 qpe, bo Jaroszewicz nią jeździł, ale pewno juz gdzieś na zyletki poszla......

Pozwole sie wypowiedziec o tym Fiacie 130 ktory stoi pod Krakowem. Auto Jest srebrne stan blacharski jest dramatyczny kilka lat stoi juz pod chmurka i strasznie jest skorodowany. Silnik jest ponad 3 litrowy i automatyczna skrzynia biegow(manualna gosc chyba tez ma) Brakuje mu kilku elementow ale takich jakis listewek w srodku itp. Ma instalacje gazowa. Jezeli ktos byłby zainteresowany to moge goscia zapytac co i jak tzn za ile chciełby go lunac Kiedys mowil mi ze Silnik sobie zostawi a reszte na złom sprzeda. A i auto jest niepalone od dłuzszego czasu.

pozdrawiam jak cos zagladne do tego watku jak ktos bedzie chciał cos wiedziedziec to zapytam własciciela tego Fiata

JA CHCE JA CHCE JA CHCE!!!! daj namiar na to auto!!!!

jak ma oddać na złom to ja sie zapożycze! więc dawaj wszelkie info...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Qrcze piękne . Takie coś mieć hohoho ... Jedyne co widziałem z tego fiata co Wujek - Kajtek dał na fotce to felgi. Koleś nie daleko mnie ma założone takie na 125P. Ale ta 130 super ...wymiata

Cytat:
Koleś nie daleko mnie ma założone takie na 125P

cos niebardzo to widze , fiat 130 ma piasty na 5 srub... 5x98

Janek pewnie widział na motylkach poprostu... ja na początku myślałem, że to 130 ma motylki standardowe
Dopiero jak sie przyjrzałem to zobaczyłem, że to 5 śrub i dodatkowe "skrzydełko motylka"
A tego 130 to bierzcie panowie!!!

Ps. widze ze temat został przeniesiony z HP na ogólne

No no FIACIK fajowy, przypomina troche amerykanska TAXi
Szkoda by bylo zeby poszedl w zapomnienie, jak mozeta to go bierzta !!!!

POZDRAWIAM

Temat zrobił się głównie STOTRZYDZIESTKOWY, ale wrzuce jeszcze małą porcję fiacików

Ritmo Bertone

Panda Italdesign

Moretti Sportiva, wersja fiata 850 z karoseria Morett

[ wiadomość edytowana przez: Wujek-Kajtek dnia 2004-06-25 11:59:59 ]

Cytat:
2004-06-24 09:41:39, Misio007 pisze:
Pozwole sie wypowiedziec o tym Fiacie 130 ktory stoi pod Krakowem. Auto Jest srebrne stan blacharski jest dramatyczny kilka lat stoi juz pod chmurka i strasznie jest skorodowany. Silnik jest ponad 3 litrowy i automatyczna skrzynia biegow(manualna gosc chyba tez ma) Brakuje mu kilku elementow ale takich jakis listewek w srodku itp. Ma instalacje gazowa. Jezeli ktos byłby zainteresowany to moge goscia zapytac co i jak tzn za ile chciełby go lunac Kiedys mowil mi ze Silnik sobie zostawi a reszte na złom sprzeda. A i auto jest niepalone od dłuzszego czasu.

pozdrawiam jak cos zagladne do tego watku jak ktos bedzie chciał cos wiedziedziec to zapytam własciciela tego Fiata

ej, no... co sie dzieje... wydawało mi się że wiem conieco o wszyskich 130ach a kraju... a tu coś takiego, pod Krakowem...
Też jestem zainteresowany [!!!!] [Bartku podzielimy się], ten spod Krakowa o którym pisał Bullitt, jest czarny i po za podsufitką-baldahimem jest w stanie perfekcyjnym.
Co do 130qpe: nie wiem nic o tym by w Polsce był jakikolwiek egzemplarz... po za tą legengą , którą wspólnie z Bullittem swojego czasu próbowialiśmy zbadać. Wujek koleżanki opowiadał że jeździł kiedyś 'na zarobek' z kolegą 'z pewnością Fiatem', 'z pewnością ponad z 3-litrowym silnikiem V6' i 'z pewnością dwudrzwiowym!!!'. ... taką 'kanciastą szafą na kołach".. Dotarliśmy do wsi , a wiadomo... kto może być najlepiej poinformowany co do stanu posiadania? Uderzyliśmy do sklepu i na parafię. Ale faktycznie temat przysechł...

P.S.:
'To ten mały i brzydki ze stajni' ???
Poproszę baana
dla tego Paana...

Cytat:
Poproszę baana
dla tego Paana...

a napierdziec w oponki ?

Cytat:
2004-06-24 23:27:40, BULLITT pisze:
Cytat:
Poproszę baana
dla tego Paana...

a napierdziec w oponki ?

Ja też Cię kocham, Słoneczko!!!

Wujek co za herezje wypisujesz..... to czerwone autko to nie "fiat coupe Giugiaro" tylko Moretti Sportiva, wersja fiata 850 z karoseria Moretti...

Hmm... no to sorki za pomyłke, ale tak było napisane więc napisałem właśnie tak
Niestety na starszych Fiatach sie słabo znam
Dziękuje za sprostowanie

Cytat:
2004-06-24 09:41:39, Misio007 pisze:

Właśnie byliśmy z Wojtkiem [Misio007] oglądać to auto. Oto zdjęcia:
http://www.pbase.com/adriank9/fiat_130
Jestem naprawdę zainteresowany tym autem i mam nadzieję ze uda się go za rozsądne pieniądze stamtąd zabrać

wszystko ok 130 sper ale pracy i kasy to w to trzeba włozyc kupe , wszystko z blach trzeba dorabiac masakra rzexba niesamowita musi byc odstawiona żeby to jeździło , efekt może byc piorunujący