Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-06-23 10:59:49 mozna i na bezpieczniku. ale lepiej sprawdz czy nie odlacza on jeszcze czegos. ja zrobiłem wyłącznik na obwodzie zasilana kompa |
![]() Rafee TOYOTA DRIVER E11 i Camry Łomianki/Wuwua | 2004-06-23 11:52:41
przy bardzo sliskiej nawierzchni abs tylko niepotrzebnei wydluza droge hamowania, na lodzie przy zablokowanych kolach zatrzymamy sie szybciej, bo przynajmniej stawiamy jakis minimalny opór. Ja w Corollce wyciagam takie dwa duze bezpieczniki (czy co to jest) i juz nie dziala. Na szutrze czy lodzie ABS zupelnie nic nie daje, szczegolnie na lodzie, jak jest bardzo slisko jest wrecz niebezpieczny, ale trzeba pamietac, ze jesli uklad hamulcowy (chodzi mi o sile hamulcow) jest ustawiony pod ABS to bez ABS moze byc niebezpiecznie, a przynajmniej tak jest u mnie. Duzo wieksza sila hamowania idzie na tyl. Jak szaleje sobie na szutrowkach to jest calkiem przyjemne i samochod fajnie ustaiw asie bokiem przy hamowaniu, ale na asfalcie jest nieprzyjemnie i tam zawsze ABS mam wlaczony. A na lodzie jest duzo dzuo lepiej bez ABS. Ale nie mylic lodu, ze sliska, czy osniezona jezdnia, mowie o takim typowym lodzie. |
Wiler Avensissss Warszawa | 2004-06-24 10:33:25 hmm. nie da się wyłączyć normalnymi metodami ABSu... a jakieś nienormalne ktoś zna??? pozatym co to znaczy normalne że jest jakiś wyłącznik? wiem że niema trzeba jakieś kabelki przeciąć tylko które??? i nie na stałe tylko czasami bo jednak poza gadaniem za i przeciw czasem on pomaga. bardziej laikom ale każdy czasem ma gorszy dzień że nie jest skupiony na jeżdzie. nie chce mi się wierzyć że się nie da, musi się dać chyba że przy awarii absu silnik nie pali , w co niewierzę. |
![]() rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-06-24 14:04:27 przyjedź do wrocka to Ci zrobię. a tak poważnie poszukaj w wawie dobrego elektronika to za parę zetów Ci zrobi |