MotoNews.pl

Urwane lusterko wsteczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie jak napisałem tak się stało. Nieważne kto i gdzie ważne co mam robić? Słyszałem że jak się źle przyklei to może pęknąć szyba więc moje pytanie:
1. do ASO
2. do gdzieś (jakis super warsztat co to potrafi zrobić)
3. kupić klej i zrobić samemu (ale jaki i gdzie?)
4. wywiercić dziure na wylot i porządnie dokręcić na śrubę...

Czekam na jakieś pomysły..

Maćku ja miałem ten problem 3 lata temu , na samym początku , zrobiłem w ASO na gwarancji. Co do samodzielnego klejenia to odradzam , kolega w samochodzie ojca urwał i ze strachu przykleił na kropelkę, szyba pękła!!!! Koszt chyba nie jest duży wklejenia lusterka i ja bym obstawał za ASO, zorientuj się na Technicznej w Piasecznie (moje ulubione) - podaje nr. tel do serwisu 7502909 lub 7502910. Dokładnie jest to Techniczna 6.
Koszt takiego wklejenia jest napewno dużo niższy niż wymiana pękniętej szyby.

Do zobaczenia w Niedzielę
Pozdr.

Najlepszy to BISON Glass łapie za pomocą promieni UV czyli słonecznych.Gwarantuje szyba nie pęknie

Ja przykliłem ok. 2 lata temu i do dzisiaj się na nim wieszam Ale odradzam kleić na kropelki, super gluty i inne szybko kleje.Firmy co wstawiają szybki takie żeczy kleją klejem na bazie silikonu lub jeszcze lepij żywic utwardzanych promieniami UV. Nawet jeszcze mam takie kleje na stanie jak chcesz to jestem na Włodaszewskiej obok Pana Sławka Pzdr.R.K.

Urywające się lusterka wewnętrzne w Espero to chyba normalka.
Dwa lata wstecz spotkało mnie to samo.
Na szybie została forma starego kleju, gdzie porobiłem małe dziurki w tej warstewce aby powierznia nie była gładka. Dalej poxypol przezroczysty i na dzień dzisiejszy spokój. Kilka razy lusterko dostało z główki przez przypadeki, mimo tego trzyma się dobrze.

Piotr

Ja tak samo jak Piotr, przykleiłem swoje lusterko na POXIPOL i trzyma jak beton !!!
Szyba nie pękła a klej trzyma już pare lat...

Wczoraj i mnie to spotkało.
W serwisie uzyskałem informację że jest do tego specjalny klej ale oni go nie posiadają.
Zastanawiam się nad POXIPOLEM

Nie klejcie samemu-ja w dniu kupienia urwalem swoje i tego samego dnia zajechalem do firmy wstawiajacej szyby, koszt 15 zł i trzyma sie jak oryginal.Z taka pierdula nie warto jechac do ASO a zajedz Maćku do jakiegos zakladu co wstawia szyby do autek i zrobia Ci to od reki

kumpel w ibizie wstawił nową szybę i sam se lusterko chciał przykleić wzią je na na jakiś klej
finał taki że musiał wstawiać drugą szybę a lusterko mu przykeili w warsztacie za smieszne grsze

mialem ten problem w nexi przykleilem lusterko na bezbarwny poxipol i trzymalo extra do czasu az auta nie rozbilem czyli dwa lata a w czasie wypadku tez nie puscilo choc to byla czolowka z mercedesem 123
uwaga najpierw przykleilem same mocowanie bez lusterka rzeby nie maksymalnie odciazyc a pozniej dokrecilem je po utwardzeniu kleju

Jest specjalny klej do lusterek na bazie silikonu.
Zrobił bym Ci to Maćku od ręki i za free, ale kleju obecnie niet.
Pojedź do Folszybu na wólczyńskiej jeśli masz po drodze, to zrobią Ci to za 10 czy 15 zł.

Zobaczcie na datę postu Maćka no chyba że coś się pokiełbasiło

Cytat:
Zobaczcie na datę postu Maćka

Cytat:
Zobaczcie na datę postu Maćka no chyba że coś się pokiełbasiło

To nie tylko w postcie Maćka, ale w sześciu kolejnych coś sie porobiło z datą

A... czyli można zamknąć temat. Lusterko jest już napewno naprawione. Gorzej jak kiedyś pojawi się post z datą późniejszą, wtedy piszący go będzie wiedział co mu się uszkodzi w przyszłości

Daty w poście są w porządku, to ktoś ma lekko spóźniony zapłon..
Ja juz zapomniałem o tym lusterku, pojechałem do serwisu i za 10zł mi przykleili....

gisk taki debesciak-wyciaga posty spzred roku

W zasadzie gisk zadziałał prawidłowo:

Miał problem i nie chciał zawrać gitary nowym postem. Wyszukał więc wyszukiwarką analogiczny temat i zadał pytanie.
Nie śmiać się z giska tylko "ordera" mu.

Cytat:
2003-11-01 06:49:49, -JACO- pisze:
W zasadzie gisk zadziałał prawidłowo:

Miał problem i nie chciał zawrać gitary nowym postem. Wyszukał więc wyszukiwarką analogiczny temat i zadał pytanie.
Nie śmiać się z giska tylko "ordera" mu.

Dokladnie

Narazie niech Gisk zostanie poszukiwaczem