Ok, spoko. Najbadziej chodzi mi wlasnie o sprawnosc silnika i jej zwiekszanie na lpg, na benzynie i tak nie jezdze, wydaje mi sie wiec ze skoro jakosc pracy dotyczy w glownej mierze ustawien instalacji i jej podzespolow wiec temat pasuje tutaj, no ale ok

.
~12 na kazdym to jest fakt, oczywiscie na goracym silniku mierzone moim genialnym manometrem wkrecanym w gniazdo swiecy a nie jakis tandetny wciskany reka, na innych autach tak duzo nie pokazywal.
GDA, jo bym chcial ino zeby on godnie sobie jezdzil, skoro na papierze stoi ze ma ponad 80 km to niech chociaz udaje ze ma cos kolo tego.
Co do gazu to pojade gdzies chyba to ustawic tam gdzie maja analizator spalin zeby proporcje byly zawsze ok. Tutaj mam pytanie, czy ktos wie gdzie w Krakowie mozna sobie ustawic pozadnie gaz? Na samym poczatku mojej kariery polonezowskiej pojechalem do takiego speca i rozregulowal wszystko totalnie, auto podczas jazdy nie chcialo przekroczyc 3000, i ja biedny musialem potem sam to jakos ustawiac zeby tego becwala poprawic. Jesli ktos zna adresy do profesjonalnych zakladow gdzie cos takiego zrobia dobrze to bede wdzieczny.
pozdrawiam
lukasz-roman