Hamownia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś orientuje się jak podawana jest moc na hamowniach? Na kołach, czy na silniku?

A jak myslisz ??

( I tu powinnna nastapic chwila skupienia... )

Mierzymy na kolach wiec ta wartosc mamy podana wprost. Ale kogo urzadza taka mizerna wartosc... wiec sprytny algorytm wylicza wartosc mocy silnika. I prestiz rosnie

Się orientuje a na jakich hamowanich?
Co by łatwo nie było

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2004-06-25 23:36:53 ]

[quote]
2004-06-25 23:36:01, PiotrS pisze:
Się orientuje a na jakich hamowanich?
Co by łatwo nie było

To było pytanie czysto teoretyczne. Na żadnej jeszcze nie byłem, dopiero się przymierzam. To są różne typy hamowni?

Nooooooooooooooooooooooooo

[quote]
2004-06-25 23:33:49, DrA pisze:
A jak myslisz ??

( I tu powinnna nastapic chwila skupienia... )

Mierzymy na kolach wiec ta wartosc mamy podana wprost. Ale kogo urzadza taka mizerna wartosc... wiec sprytny algorytm wylicza wartosc mocy silnika. I prestiz rosnie

Jaka jest w takim razie różnica wskazań mocy między silnikiem a kołami? Pewnie będzie spora... Wiadomo tylny napęd-wał,most

Napewno nie na takiej Bo Ome to conajwyzej na wsteczym na tym gownie mozna shamic

A odpowiadajac na pytanie to sa wszelakiej masci hamownie obciazeniowe mierzace moc na kolach lub piascie kola, oraz hamownie silnikowe mierzace moc bezposrednio na silniku. Te drugie mozna pominac bo prucie silnika do pomiarow raczej nie wchodzi w rachube.

Cytat:
2004-06-25 23:41:48, PiotrS pisze:

A takiej to nie widzialem

Cytat:

Nooooooooo dobraaaaaaaaaaa! ale czym się różnią?

Cytat:
2004-06-25 23:46:55, kuba pisze:
Cytat:

Nooooooooo dobraaaaaaaaaaa! ale czym się różnią?

No to Dra już mi odpowiedział co do typu.Dzięki . Jeśli jeszcze można prosić o te różnice w pomiarach

Cytat:
Jeśli jeszcze można prosić o te różnice w pomiarach

Nie znaju

Tam gdzie ja sie hamuje komputer wypluwa juz przeliczone wyniki na moc silnika wiec moge sie cieszyc calym stadem 220koniuff

W sumie to nie interesuje mnie to jakie jest wskazanie na wydruku, tylko ile można stracić kucy na przekazanie mocy z silnika na tylne koła....10%,20%,30%?

W Omedze to mozna albo gdybac albo znalezc jakies info w necie.

Na hamowni bylem tylko ja. A, ze ta nie podaje wartosci oporow to nie znam mocy na kolach.

No to ja będę następnyyy!
Jest tam u Was w Poznaniu firma Chiptronic? W Warszawce reklamują się, że są najlepsi? Ale może się mylą?

Chyba nie... conajwyzej jakis warsztat stowarzyszony.

AAAAAAAAAA!!!!!!!!!! Rozumiem! U pana Kazia na gumie mierzyłeś? Siła uciągu x dym ze sprzęgła = dupa

Hehehe... widze, ze koledze sie na Chiptronicu swiatopoglad konczy

U nas też taki jest. Ten chip -costa jakoś mi nie odpowiada. Zero reklamy na dojazd, chowają się w jakiejs dziurze jak .... sam nie wiem co.

Cytat:
chowają się w jakiejs dziurze jak

Widac sie okopali...

i bronic sie beda przed gospodarka wolnorynkowa Unii

Walę ich. Nie to nie .Jade do konkurecyji( to tak po staropolsku) tylko jeszcz nie wiem gdzie.