MotoNews.pl

Światła palą się ciągle

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem pod hasłem "zwarcie" i "światła" i nie znalazłem nic wiec zakladam nowy topik

OK do rzeczy

Po przekreceniu kluczyka żarzą się:

- lewy kierunek przód
- lewy kierunek boczny
- lewy kierunek tył
- lewe i prawe światło postojowe
- lewe i prawe światło mijania
- oba halogeny

Gdzieś jest zwarcie ale gdzie go szukać ?? Dodam iż ostatnio zmieniałem cewke zapłonową może to ona robi jakiś problem (wcześniej był ok) może ją wyjąć i włożyć jeszcze raz. Aha auto pozatym dział dobrze ...

Dodatkowo leciutka żarza się kontolki od lewego kierunku, holagenów i świateł mijania ale jak np włącze aawaryjne to wszytkie kontrolki gasną (nie wiem czy światła gasną nie popatrzyłem)

No to tyle

pozdr

Cytat:
2004-06-26 15:25:22, thaniel pisze:
Szukałem pod hasłem "zwarcie" i "światła" i nie znalazłem nic wiec zakladam nowy topik

OK do rzeczy

Po przekreceniu kluczyka żarzą się:

- lewy kierunek przód
- lewy kierunek boczny
- lewy kierunek tył
- lewe i prawe światło postojowe
- lewe i prawe światło mijania
- oba halogeny

Gdzieś jest zwarcie ale gdzie go szukać ?? Dodam iż ostatnio zmieniałem cewke zapłonową może to ona robi jakiś problem (wcześniej był ok) może ją wyjąć i włożyć jeszcze raz. Aha auto pozatym dział dobrze ...

Dodatkowo leciutka żarza się kontolki od lewego kierunku, holagenów i świateł mijania ale jak np włącze aawaryjne to wszytkie kontrolki gasną (nie wiem czy światła gasną nie popatrzyłem)

No to tyle

pozdr

Jak świecą si sie od kierunków to może masz włączone na lewo i nie tykaja bo przerywacz siadł.
Może zwacie na przerwaczu.
A to dziwne ze ine tak samo sie zachowują

Dodam jeszcze że sprawdziłem przekaźniki i bezpieczniki. Jak przekręce kluczyk i włącze prawy kierunek to miga ładnie a lewy sie żarzy. Jak włącze awaryjne to wszystkie ładnie migają więc to chyba nie przerywacz. Dodam że jak włącze lewy kierunek to nie migają.

pozdr

Cytat:
2004-06-26 15:34:06, thaniel pisze:
Dodam jeszcze że sprawdziłem przekaźniki i bezpieczniki. Jak przekręce kluczyk i włącze prawy kierunek to miga ładnie a lewy sie żarzy. Jak włącze awaryjne to wszystkie ładnie migają więc to chyba nie przerywacz. Dodam że jak włącze lewy kierunek to nie migają.

pozdr

to masz zwarcie na lewym kierunku

Odłączalem wszytkie lewe kierunki i dalej sie reszta pali

Witam.
Tak po schemacie ideowym, to najbliżej byłby czujnik poziomu płynu w układzie hamulcowym. Może tam cuś się dzieje. Co prawda to tylko schemat ideowy, montaż może być zupełnie inaczej poprowadzony, ale właśnie lewy kierunek boczny, a właściwie jego masa jest poprowadzona przez ten czujnik. To może być zwarcie, ale równie dobrze może być brak masy. Tak myślę.
PS a idąc dalej tym tropem to ten czujnik ma także połączenie z jaką diodą zabezpieczającą przerywacz lampki kontrolnej hamulca awaryjnego, może ta dioda padła

[ wiadomość edytowana przez: Danek dnia 2004-06-26 16:22:24 ]

No wlasnie ja gdzies posialem schemat ...

Mam schemat ale od DFa z silnikiem poldka myslicie ze moge sie tym posluzyc ??

Niestety nie mam schematu ot DF-a więc nie mam jak porównać, ale coś mi się zdaje, że niestety różnią się trochę - inne wiązki.

Spoko musze znalesc ten od poldka

Odłącz całą tylnią lampę. Stawiam na zwarcie w niej własnie

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Myslalem ze juz nie ma zainteresowania tym topikiem

Robilem to nic nie daje

Jak wyjelem zarowki z przedniego lewego kierunku i bocznego lewego to tylni lewy dziala OK ale dalej swieca sie mijania i halogeny. Nie mialem czasu teraz sie tym zajac bede dziergal w łykend pewnie dalej. ZAopatrze sie w konektorki i bede przerabial wszystkie jakie mi w lapki wpadna ... zobaczymy

monkey bye

sprawdź najbliższy punkt masy to powinno pomóc, aaa i jeszczejedno, jak wygląda kostka od zarówki reflektora, mogła się nadtopić

Kostka od lampy jest nowa (4-5 miechow) i wyglada jak nowa

pozdr

Fajny masz avartar - witaj w rodzinie

Cytat:
2004-06-30 02:08:15, Race_D pisze:
Fajny masz avartar - witaj w rodzinie

Jest nas duzo wiecej rozejrzyj sie po forum haha

A wracajac do tematu:

Jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala a mianowicie jak wyjelem bezpieczniki od swiatej (i halogenow i mijania) przy wlaczonych swiatlach to prawe swiatlo zgaslo a te cos "sie ciagle swieca" dalej sie swieciely

pozdr

No i jak? Doszedłeś co padło?

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Wiesz Co mam straszne deficyty czasu ale w ten weekend na pewno sie zabiore sa to i w miare mozliwosci moze siakies fotki wrzuce

pozdr

OT ja sie tylko podpisze pod avatarem tylko z ena moim jestem ja

Dzis rozmawialem ze znajomym elektronikiem-elektrykiem ktory zna sie na rzeczy i powiedzial mi ze na 99% sie przetarla wiazka i tam mam szukac zwarcia ... co o tym myslicie ??

pozdr

p.s. monkey power

Trudno wyczuć. Wiązka ot tak sama z siebie? Mam propozycję. Może jakoś się spodkamy? Widzę z opisu że mieszkasz w centrum a ja na Muranowie . Daj info na priv-a chętnie bym to sam obejrzał.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin