MotoNews.pl

Przerywacz świateł awaryjnych - gdzie szukać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z duzym fiatem.
kupiłem go 3 dni temu i nie mam pojęcia gdzie znajduje się przerywacz świateł awaryjnych i nigdzie na necie nie mogę znależć schematu ideowego takiego podłączenia. Może by ktoś coś takiego miał. bo awaryjne mi nie chodzą
Pozdrowienia

[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2004-09-04 04:23:46 ]

jest tam gdzie przerywacz kierunkow... z tego co pamietam to jest zintegrowany z przerywaczem kierunkow...

na włączniku awaryjnych znajdz czerwony kabel... łączy on dwa styki włacznika ze sobą a potem idzie do przerywacza awaryjnych...

a ogólnie to proponuję sprawdzić przewody w samym wyłączniku bo mają czasem tendencję do tracenia styku...

Najlepszy dostep do przerywacza jest po wyciagnieciu predkosciomierza..mam ten sam problem..tez mi poszedl przerywacz..tyle ze mi sie nie chce tego wymieniac bo i tak nie jezdze..pozdroowka

to fakt, przerywacz najczesciej jest zmasowany wlasnie srubkami za predkosciomierzem... a wlasnie, jestem ciekaw poco fabrycznie byly te sruby robione?

Cytat:
2004-06-28 00:18:09, SPAjK pisze:
a wlasnie, jestem ciekaw poco fabrycznie byly te sruby robione?

Ja te śruby wystające za radiem mam wykożystane jako zabezpieczenie... w obudowe radia mam wstawioną śrubkę do niej płaskownik a sam płaskownik przykręcany własnie do jednej z tych śrub...

a czy one nie pochodzą przypadkiem ze starszego mocawania deski ??? (w klasyku, ew. włochu)

Dzięki wam za odpowiedzi już go znalazłem był umieszczony za licznikiem . A swoją drogą kto wymyślił by go tam umieszczać. Dojścia 0 i ręce podrapane by go wyjąć