Samara i 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
do kiedy produkowano 2108 i 2107, i czy robiono samary z silnikiem 1.6??

wiem,że 2107 była jeszcze w '96, a może nawet '97 z silnikiem 1,7i

2107 caly czas produkują z silnikiem 1,7i.

Wszelkie informacje masz TUTAJ.

z tego co mi wiadomo to w 2106 były silniki 1600 ale ja w lublinie widziałem 2107 1600s niestety na ukrainskich numerach piekna zielona stała na parkingu
slinka cieknie

2107 1600 - kupił jakiś czas temu Bartek z Łodzi. Też byłem zdziwiony. Ale to jest chyba to samo co pakowali do nivki.

Cytat:
2004-06-28 13:20:55, Leszek_Gdynia pisze:
2107 caly czas produkują z silnikiem 1,7i.

Wszelkie informacje masz TUTAJ.

nawet nie wiedziałem że Miły taką stronke zrobił, wiedziałem że robi, ale......

MIłY troszke czasu na to poswięciłeś co

Cytat:
2004-06-28 13:52:52, Leszek_Gdynia pisze:
2107 1600 - kupił jakiś czas temu Bartek z Łodzi. Też byłem zdziwiony. Ale to jest chyba to samo co pakowali do nivki.

Sheriff mial kiedys taka, i byla pod nazwa Toscana.

Lady z silnikiem 1.6 (klasyczne) to stara historia.
W 2106 byly, w 2107 i w innych pewnie tez.
Ja kiedys rozmawialem z gosciem u pana Inz. Czecha w servisie Lady, to mowil gosc, ze najpierw wszyscy mysleli ze sobie znaczek 1600 przyczepil do 07, a on mowi ze nie, pogadalem z nim, i powiedzial ze licznik zamyka.
Byc moze ze byla to jedna z wersji policytjnych- czy cos w tym stylu- Mirek cos wspominal o tym.
Poza tym!
Sa rowniez 1.7 silniki - wiezli mnie taka kiedys slowacy(psia ich krew -wtedy) ale bylo to kombi.
Niezle kopytko - wtrysk.

1.7i ma nasz kolega Bobo. będzie do oglądu na zlocie we wrześniu
albo na spocie mazowiweckim

Ale Toscane ma chyba aktualnie Zax ? I z tego co wiem to chyba 1500 ? Czyli to chyba nie ta nazwa wyrozniala ta wersje silnikowa

co do Toscany Sheriff twierdzi ze moja tez nia jest, tylko ze jakos nie chce mi sie w to wierzyc.Glownie chodzi mu o pasy bezwladnosciowe przod i tyl i niebieska tapicerke.

TOSCANA - z tego co sie orientuje to nazwa dla zyguli importowanych na zachod (niemcy, GB...).
spotkalem tez nazwy NOVA i CALINA.... wszystkie dla zyguli.
wiedze te czerpie z.... opakowan wycieraczek!!!
tak!! obejrzyjcie z tylu.... i chyba jedynym pewnikiem jest TOSCANA, jako, ze widnieje na boschu.
a inna ciekawostka jest to, ze i dlugosc piorek waha sie od 40 do 45 cm - zaleznie od producenta i nazwy dla modelu 21.....

05 znajomego zwieziona z niemiec ma nawet oryginalne nalepki z nazwa NOVA...nie mozna sie polapac... ale tylko z klasykami taki metlik

sorry za off

Cytat:
2004-06-28 21:37:48, Krzysztof-Fleszer pisze:
!
Sa rowniez 1.7 silniki - wiezli mnie taka kiedys slowacy(psia ich krew -wtedy) ale bylo to kombi.
Niezle kopytko - wtrysk.

Sedanem tez juz klubowicze mieli okazje sie przejechac...
wybrancy
EKO w maju Krycho i Janisz

Tak, tak potwierdzam Goralowe slowa posiadam ten cud techniki

Cytat:
TOSCANA - z tego co sie orientuje to nazwa dla zyguli importowanych na zachod (niemcy, GB...).
spotkalem tez nazwy NOVA i CALINA.... wszystkie dla zyguli

I jeszcze - RIVA

z tym ze riva to z tego co wiem 2105 puszczana na angielski rynek. Pięęęękną miała atrape chłodnicy - srebrne ramki i czerń mieszana z chromem. Po prostu mniód.

Adaś-długośc piór ok 40 cm??
Niemożliwe,u mnie siedzi rozmiar maluchowski 33-34 cm-inne wystają poza szybe.

no wlasnie napisalem ok. bop dokladnie nie pamietam...
ale wiem, ze bosche sa za krotkie u mnie, a kupowalem wlasnie do toscany. Kiedys mialem jakis badziew po 5 zl i byly dlusze (ogarnialy wiecej powierzchni) - ale za to mazaly miast scierac. i wyrzucilem je po miesiacu. A bosche (choc czyszcza mniej) mam na niemal rok (zawsze na wiosne zmieniam, po soli zimowej)

No powiem, że ten mój 1.6 to jak go sprawdzałem to kurde powiem, że chodzi zajebiście 170 pociągnoł bez większych problemów - teraz stoi w garażu i czeka na adasca - jak tylko głowice zrobie - ale wtedy jak adaś sobie to zamontuje to będzie się dziać - a silnik jest od nivy nawet ma specjalne dodatkowe mocowania.

Cytat:
2004-06-30 12:04:52, Bartek-Lodz pisze:
będzie się dziać

co ma sie dziac.... jezzde po emerycku... wiec albo ten silnik wykoncze mielac 40 na trojce, albo sie zabije przy probie vmaxa..... bo przeca jezdzic to ja akurat nie umiem. zwlaszcza szybko.

adas no to otwieraj ksiazke pt.-"Jeżdze samochodem Lada" autorstwa J.Jeznackiego i T.Kołodziejaka otwórz na str.56 patrz rozdział 2.9

i zycze szczescia

Grześ, możliwe..Ja mam u siebie od kiedy tylko jezdze ladą wycieraczki 16'', czyli okolo 41 cm. I jest pieknie Wycieraja duzo,a ze nie lubie za duzego brudnego klina po lewej stronie,to jestem zadowolony...