| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-06-28 15:08:27 no własnie koledzy i koleżanki (nieliczne ale istniejące) pozdrawiam |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-04 20:05:18 no ta.... moze pomocy sam se odpowiem!
mozna zmienic gardziele na wieksze dzysze mozna tez "poprawic"fabryczne niedociagniecia metoda"pilnikowa" to ze na forum nikt mi nie odpowiedział oki ale ze inz.czech mi nie odpowiedział na autoładzie eh a jak sie zakłada 2 gazniki moze chociaz ktos mi powie???:| pozdrawiam |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-07-04 20:12:44 2 gaźniki ładowskie??? czy jakieś podwójne webery? |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-07-04 20:21:32 Na f&f jest opisane ze szczegółami modyfikowanie gaźników. Z mojego punktu widzenia nie ma sposobu na uzyskanie sensownego wzrostu mocy przez modyfiacje gaźnika. Jak dasz inne dysze , to będziesz miał problem z rozruchem i pracą na wolnych obrotach i wzrostem spalania w całym zakresie.
Nikt tu Cię nie poprowadzi za rękę w tych sprawach. Trzeba sobie radzić samemu...Na pewno ie zrobisz sobie i gaźnikowi krzywdy jeśli ograniczysz sę do jego wypolerowania i usunięcia niedoskonałości formy . Bardziej zaawansowane przeróbki to duże ryzyko... Dwa gaźniki to już tak szeroki temat.... Zobacz węgierska stronę , tam sa praktycy z doświadczeniem. U nas w Klubie to ciągle rzadkość, pewnie z powodów kosztów gaźników, filtrów i kolektorów ( a ci co mają LPG to musza jeszcze doliczyć koszt nowych mikserów). Fabrycznie nowe to koszt ponad 3000PLN , używane dużo mniej , ale i tak sporo ( u mnie 300 ( okazja zdobyta dzięki Pawłowi z Krakowa) za gaźniki, 115 za komplet naprawczy, cały czas zbieram na kolektor ( jest klient co chce 1300PLN!) i miksery ( liczę, ze nawet 200PLN)...A do tego jeszcze filtry - byle jakich nie założysz...No a na koniec jeszcze problem z synchronizacją , nie ma w Kraju wielu speców potrafiących to robić w sposób gwarantujący prawidłową pracę układu. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-07-04 20:39:11 To rzeczywiscie trudna sprawa.
Ja do standartowego gaznika polecam 2 rzeczy. 1) Przerobienie drugiego przelotu na mechaniczny(jesli jest pneumatyczny) 2) zalozenie zwanych przezemnie "trabek" na gardziele - celem polepszenia wektorow powietrza dochodzacego do gaznika. Takie panety sa do kupienia na wegrzech, oraz mozna cos takiego samemu wykonac - zdaje sie ze cos na wzor ma Janusz(Jasiu) z krakowa. Grzegorz Jest duza szansa ze mozna tam kupic kolektor 40 pod 2 gazniki(weber dellorto) - jesli chcesz moge sie dowiedziec i ewentualnie przywiesc cos takiego. Tylko musial bym wczesniej zamowic pewnie - a z oczekiwaniem nie wiem jak bedzie Z tego co pamietam, koszt tego 2 lata temu byl miedzy 200 a 400 zlotych(wiem ze rozbierznosc cenowa duza, ale glowy nie oddam za bardziej dokladna) - Mysle sobie ze jeszcze zdazy sie to zamowic - tylko nie wiem czy czasem ktos nie musial by zaplacic najpier za to - a moze byc problem ze znalezieniem odpowiedniej osoby. [ wiadomość edytowana przez: Krzysztof-Fleszer dnia 2004-07-05 11:34:45 ] |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-07-04 21:45:53 Krzysztof! Oczywiście jeśli byś zdobył dla mnie kolektor pod dellorto/weberto moje szanse na utrzymanie tytułu najszybszej łądy w Klubie wzrastają!!!
Cena jest do zaakceptowania ( w porównaniu do 1300PLN, które chce artysta z W-wy...). Bądźmy w kontakcie! |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-05 12:51:59 hmmm
no ta teraz jakies zainteresowanie chociaz jest...:| czytałaem artykuł ma F&F i własnie to mnie zainspirowało co do dysz to mam wymieniona i jakos problemów z regulacja nie miałem bryka sobie ładnie i spokojnie pozdrowiska z uroczyska |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-07-05 14:10:33
Arsen, taki kolektor to żaden problem , jak ktoś ma odpowiednią obrabiarkę ( trzeba wysiąć w grubej blasze flanszę pasującą do głowicy), spawarkę i urządzenie do wyginania rur. Problem się zaczyna jak namówić tego co to wszystko posiada do zajęcia się taką twórczością....za darmo to tylko miłość... Jeśli uda Ci się przerobić kolektor od poldolota GSI to byłby wielki sukces, jednak bez dobrze dopasowanej flanszy się nie obejdzie ( mój pomysł to do zrobionej wg. Twojego projektu flanszy zlecić przyspawanie rur od kolektora z poldolota. Czy to wszystko wejdzie Ci między silnik , skrzynię i blachy to pytanie otwarte......... |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-05 15:27:33 grzegorz zrbic to ma kto pozdrowienia od podziemia |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-07-05 15:37:35
Arsen, ale ja już nie wiem czego trzeba Ci więcej??? W takich autach jak nasze trzeba mieć fantazję i odwagę na eksperymenty. A jak na mój gust to akurat dopasowanie tego polonezowskiego kolektora jest zupełnie możliwe... Pod warunkiem , że kolektor dolotowy nie będzie za nadto przeszkadzał |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-05 19:40:11 dzis przy okazji wymianu 2rurki sobie to dobrze ogladnąłem........kurna blaszka to nie wyglada dobrze hmm gdyby przezucic gaznik i dolutówke na druga strone toooo taaaaa eh strasznie mało miejsca tam jest:| zeby 2rurke wsadzic trzeba silnik lewarowac a co dopiero zrobic tam 4-2-1 ale popróbuje jak wreszcie znajde gdzies ten kolektor od GSI
pozdrawiam |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-07-05 20:33:15 Fatalnie mało miejsca. Mój kolektor to przekleństwo mechanika...Każda naprawa to zgroza, założenie wymaga rozkręcenia prawie całego układu drążków kierowniczych Alternatora też sie nie wyjmie bez wykręcenia połowy flaforów ... Na dodatek parownik wymaga zodatkowej osłony bo rury biegna za blisko niego...same kłopoty. Mój mech co jakiś czas pyta czy nie wywalić tego ustrojstwa i nie założyć seryjnego, bo "wtedy silnik będzie ciszej pracował"... |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-05 20:46:33 ta a władach tak cichuto te silniki pracuja a po za tym jak sie zakłada 4-2-1 to chyba o to chodzi tez by nabrał ładnego mruku standardowe i sportowe po ile chodza? |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-07-05 20:57:59 nowy weber 40 DCOE 370 euro, dellorto trochę drożej... |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-06 00:15:38 oj to nie fajnie...370euro to całkiem fajna sumka hmm to chyba sobie poszukam uzywanca w dobrym stanie |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2004-07-06 15:30:32 |