Łącznik elastyczny wydechu z CC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ktoś kiedyś wspminałże do espero pasuje łącznik wydechu z fiata CC. Padł nawet wymiar 50/50x270. Otóż dziś wymianiałem wydech w fiacie CC mojej żonki. Części kupiłem w hurtowni i na fakturze jak byk stoi 35/40x350.
To pasuje czy nie?

Witam. Ja wymienialem pare miesiecy temu to złącze w swoim esperaku i kupowalem uniwersalne o wym. 50*250 czyli tamten raczej nie bedzie pasil ! W espero (u mnie) srednica rur wydech. wynosi ok. 5 cm (dokl. mierzylem suwmiarka przed kupnem) : wychodzilo tak cos 47-48 po jednej i 49 po drugiej stronie. Na pocz. wzialem dl. 220 ,ale 250 bylo latwiej zamontowac (wspawac),Pozdr

Ja kupiłem ten łącznik od fiata CC i w ASO wspawali mi go po pewnych bojach z oporem materii (punkty styku były o tej samej średnicy co rura kolektora i dolot do katalizatora).

Nie wiem jak to zrobione, ale mój tłumikarz nie miał z tym problemu, a na 100% mam złącze "dragona" (czyt. tłumik drgań) od fiata CC

Andi_k mozesz wyjasnic co to oznacza:
Cytat:
wychodzilo tak cos 47-48 po jednej i 49 po drugiej stronie

podajesz wymiary zewnetrzne rury??
i ktora jest wieksza od strony kolektora czy od strony katalizatora?

ps: a jakis czas temu puscilem watek : średnica rur? i nikt nic nie napisal!!

Witaj Lee 48 miałem śr. rury od str kolektora a 49 miala rura od str katalizatora i złącze 50 (z obu stron) *250 (dł.) bez żadnych bojów wstawione i pospawane / tak, że z 2 stron rury leciutko wlazły do złącza/ i potem eleganckie spawiki wokół po czym nastała cisza w ukł. wydechowym (bo pierdział sportowo).pozdr P.S. ja mam poj. 1.8 , nie wiem czy w 1.5 wsio jest takie same.

we wszystkich silnikach espero wydech jest taki sam, rozni sie tylko
zlaczem od kolektora,sa jedno rurowe i dwu rurowe..

Andi_K TNX!!

No problem jaki koszt złącza? w Sz-nie najtaniej znalazlem za 80 PLN.