MotoNews.pl
7 Filtr gazu - u mnie brak ???? (54461/0)

Filtr gazu - u mnie brak ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie mam Filtra gazu w swojej instalacji i nikt mi nie może poradzić co mam zrobić , przejechałem już 20kkm na gazie, i nie wiem gdzie ten syf sie odkłada.
Do zakładu który to montował sie nie zwracam gdyż odstawił pare takich numerów że nawet szkoda mi tracić czas na jakieś durne wyjaśnienia.
Instalacja nie wydaje sie być skopana, jest to instalacja POLGAS.
Wątek już był poruszany wcześniej ale nie uzyskałem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi .
stary watek

hmmm troche poszukałem na necie i znalazłem takie cos

co odpowiada dokładnie temu mojemu ...
poza ttym opis jest taki :
MAIN FEATURES:
The safety solenoid valve Maya-PL model for the LPG lock-off, due to a great power of filtration and a self-cleaning system, guarantees the maximum flow rate in time.

i z tego wynika że sie sam czyści czyli, ten syf trafia do silnika ????!!!!!!
zawór opis

Zalezy jak rozumiec Self Cleaning System

pozdr

Pierwsza podstawowa sprawa, czy w parowniku są zanieczyszczenia, po odkręceniu korka spustowego.

Cytat:
2004-06-30 16:58:12, WilK pisze:
Pierwsza podstawowa sprawa, czy w parowniku są zanieczyszczenia, po odkręceniu korka spustowego.

W tym pseudo filtrze brak zanieczyszczeń, w reduktorze także brak zanieczyszczeń (rozkręcałem wszystko)
co mnie martwi no bo wszyscy je mają ...... albo na stacji na której zawsze tankuje mają taki czysty gaz .... albo sam już nie wiem

a czy na tym zdjeciu nie ma filtru gazu ??
minimalnie to wyglada inaczej niz u mnie, ale pod zaworem (pod tym niebieskim) ukryty jest filtr, przynajmniej u mnie tak jest.
co prawda nie ma takich śrubek z góry na śrubokręt ale jedna wielka nakrętka z dołu, ale pozatym wygląda tak samo

Cytat:
2004-06-30 18:47:03, zbyszku_ pisze:
a czy na tym zdjeciu nie ma filtru gazu ??
minimalnie to wyglada inaczej niz u mnie, ale pod zaworem (pod tym niebieskim) ukryty jest filtr, przynajmniej u mnie tak jest.
co prawda nie ma takich śrubek z góry na śrubokręt ale jedna wielka nakrętka z dołu, ale pozatym wygląda tak samo

No chyba to jest filtr, tylko co to za filtr w ktorym nie zbiera sie syf, a wkładem filtrującym jest włóknina o grubości ok. 2mm i średnicy ok. 3cm , a w tym pojemniku na dole znajduje sie duża stalowa kulka średnicy ok. 2cm ...
wszystko opisałem w STRYM WATKU który można sobie przeczytać.

W takim filtrze filtrowany jest gaz płynny, więc co ma się na tym filtrze odkładać? Czego się spodziewacie? Po roku znajdziecie tam co najwyżej parę metalowych opiłków, które ma zatrzymać właśnie ta namagnesowana kulka. No, chyba że już taki gaz tankujecie, że się Wam zapcha ten filc tymi opiłkami.

Pozdr.

No ok. To jest faza plynna. A gdzie montuje sie filtr fazy lotnej? pomiedzy parowinkiem a mikserem na wężu?

A czy czasem nie masz filta zintegrowanego z parownikiem?

??? to znaczy ze jest w parowniku w środku, tak?
CZyli zeby go wymienic, to trzeba parownik rozkrecic?

Mam przejechane 15tys na gazie, czy juz czas na wymiane tego filtra?

No dobra. Nie mam filtra fazy lotnej. I dobrze. Jest tylko filterek w zaworku. Po 15kkm byl prawie jak nowy. Nastepna wymiana za 100kkm

Dołączę się do tematu filtrów z małym pytaniem .
Chodzi mi o filtry w instalacji sekwencyjnej, silnik V6 i jeden filtr na listwę wtryskiwaczy.
Czy może byc zamontowany jeden filtr na obie listwy?
Moje pytanie nie wynika z oszczędności ale z ciasnoty pod maską silnika V6.
Czy montaż jednego filterka będzie miało wpływ na instalację waszym zdaniem.

Witam! Prezentowany przez kolegę filtr rozpoznaję . Miałem kiedyś takie cudo w traku z najbardziej badziewną instalacją jaką miałem BEDINI. prymityw jednym słowem. Wywal ten szajs i w to miejsce wmontuj normalny filtr z wymiennym wkładem. pozdrawiam.
Instalacja LPG to proteza, prędzej czy później przychodzą powikłania....

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2006-01-29 09:54:47 ]

Chodziło mi o filtr fazy lotnej gazu .
Czy wogóle mam go nie montować twoim zdaniem, bo nie wiem czy tak to rozumieć.

a ja o fazie gazowej, na temat lotnej nie mam wiedzy