| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2004-07-01 08:54:40 Wczoraj, po raz pierwszy mój esperzak(rocznik 9 Coś stuka w lewym przodzie. Z częstotliwością zmieniającą się wraz z prędkością obrotową kół. Podczas jazdy na odcinku ok 40 km metamorfoza: od zupełnej ciszy - do hałasu i drań takich, że zdecydowałem zostawić samochód pod robotą. |
piotr-ek | 2004-07-01 09:02:20 Sworzeń, tuleje wachaczy...? |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-07-01 09:13:15 Nie walnąłeś w coś kołem? Może to łożysko, chociaż by hałasowało wcześniej... |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2004-07-01 09:18:06 Jeszcze nie wiem - umówiłem się z nim na 10 Znaczy z mechanikiem. Raczej łożysko lub coś w tym guście bo terkotanie zmienia w zależności od prędkości. Jakby mi ktoś tekturkę między szprychy włożył. |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2004-07-01 10:37:10 No i muszę odwołać mój pierwszy raz Możecie się pośmiać ze mnie - ale espero jest rozgrzeszone. Poluzowała się felga na śrubach. I cała tajemnica. Pierscień ustalający felgę na piaście jest bardzo scisły więc ruchy felgi były minimalne. Ciekawe jak to możliwe - skoro od kwietnia nikt do kół się nie dotykał. |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-07-02 14:50:05 Dobrze że się tylko poluzowały. Braciak dwie wyjął bez obracania (w Atu), na szczęście dwie pozostałe jeszcze trzymały. Tydzień wcześniej zmieniał koło.
rjsunset ma racje, śruby w kołach powinny być kontrolowane co jakiś czas podobnie jak ciśnienie opon. Niektóre śruby same się dokręcają w czasie jazdy... |