Polonez 3DR ostatni cud dekady Gierka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cos w tym jest ...
to nie tylko samochod to symbol czasu ..
pamietacie: "polonez-wejscie w szykane" ? jak zapowiedz losu ..
nie tylko poloneza

[ wiadomość edytowana przez: majchal dnia 2004-07-02 11:26:55 ]

Zaraz znowu będzie , no panowie kto pierwszy ten wygra drzwi do lasu, no kto sie skusi i zacznie

PS jako ciekawostkę wkleje swojaw wypowiedź z postu o ftyszyzacji
Cytat:
2004-07-01 22:37:42, Mebig pisze:
Koniec zwiastuje przeważnie początek czegoś nowego

A nie mówiłem

[ wiadomość edytowana przez: Mebig dnia 2004-07-02 00:30:33 ]

teraz nadal są ówczesne cuda.... zwłaszcza jeden... wydaje się wiecej niż się zarabia...

Cytat:
2004-07-02 00:29:32, Nomad pisze:
teraz nadal są ówczesne cuda.... zwłaszcza jeden... wydaje się wiecej niż się zarabia...

To nie cud to kobieta

Ja przyznam, że dla niektórych Polonez nadal jest czymś nieosiągalnym.

dlatego muszą kupować bobki

Wałęsa po raz pierwszy pojechał do USA i rozmawia z ich prezydentem:

L.W: -A jak u was wygląda to życie ? Naprawde tyle zarabiacie ???
-No cóż, średnio Amerykanin zarabia 2000$/m-c z tego 200$ wydaje na opłaty, a 800$ na jedzenie i rozrywkę....
-No a co robi z pozostałym 1000$ ???
-A to już nas nie interesuje...., Ale powiedz mi jak to jest u was, naprawde taka bieda ???
-E tam zaraz bieda... Przeciętny Polak zarabia 1000zł... na opłaty wydaje 900, na jedzenie, auto itp. - 800 a jak ma dzieci to jeszcze z 300....
-Zaraz mowiłeś że zarabia 1000zł, to skad bierze reszte????
-A to już nas nie interesuje....

SAD BUT TRUE....

z tą 3drzwiowką to rzeczywiscie jakos nie wyszlo piersze sztuki szly jeszcze w 79 potem 80 a potem Zeran sie juz nie pozbieral -troche nie trafili z tym polonezem ,a mieli robic 150 tys na rok... wtedy wiekszosc szla na export (jak 125p na poczatku) i dlatego tak malo 3dr bo wiekszosc poszla na zachod
wogole jakis dziwny samochod

Cytat:
2004-07-02 00:54:39, stalkerx pisze:
wogole jakis dziwny samochod

zaraz tam dziwny... po prostu WYBRAKOWANY... nawet drzwi mu poskąpili...

3dr wybrakowany?? wystarczy popatrzec na zdjecie z MTP79 9(ciezko z fotkami tej wersji)
idealna linia i ten klasyczny przod cromodory szeroki slupek tylny (taki powinien byc w coupe)i spoiler ..to samochod dla konesera prawdziwego znawcy polskiej motoryzacji
fakt -kontrowersyjny bo nie schlebia przecietnym gustom, podobnie jak 130coupe fiata ;dla mnie 100%klasyk polonez

wadą jest to źe trzeba często zapiekają się zamki tylnych drzwi

Jakby można było poprawić tytuł to dalsza dyskusja byłaby przyjemniejszą - słownik ortograficzny się kłania - ludzie

viertov:
Poloneza 3d pokazano na MTP w roku... 1980-tym, a nie 1979.
Jego ksztalt bardzo mi sie podoba, wszystkie linie wspolgraja - wiadomo wloska reka to rysowala.

Na zachod ten samochod nie byl eksportowany podbnie jak i Coupe.

Pozdrawiam
Adamus

od goscia ktory sorzedeal mi kiedys 3dr slysyszalem ze samochod zostal cofniety z exportu w polowie 1980 i ijezdzil nim potem ktos z fso
byly 3dry 2000 ,slyszal ktos o tym popielatym z Tluszcza?
- slyszeliscie cos o PN 1300 wiem ze wzorzec wloski byl 1300 (mam fotke tylu) a co z produkcją nie bylo czy wszystko export?bo znam goscia ktory ma nowy blok do pn 1300

Cytat:
2004-07-02 12:26:36, stalkerx pisze:
od goscia ktory sorzedeal mi kiedys 3dr slysyszalem ze samochod zostal cofniety z exportu w polowie 1980 i ijezdzil nim potem ktos z fso
- slyszeliscie cos o PN 1300 wiem ze wzorzec wloski byl 1300 (mam fotke tylu) a co z produkcją nie bylo czy wszystko export?bo znam goscia ktory ma nowy blok do pn 1300

1300ccm były naturalnie. Ich lwia część szła na eksport, lecz on już był baaardzo wolny.

Cytat:

Takich legend wysluchalem juz dziesiatki. Potwierdzenia nie ma.

Cytat:

Hmm... w popielatym 2000 siedzialem Nie znam jego dalszych losow.
Jezeli chodzi o wzorzec wloski, hmm... to tylko zdjecie Moze i mial tam taki silnik, ale znaczek, ktory widziales na swoim zdjeciu nie jest oryginalny (wloski).
O Polonezie 1300 juz sie produkowalem razem z innymi - polecam wyszukiwarke.

Pozdrawiam
Adamus