MotoNews.pl

Radio z kodem i nowy akumulator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!
Pytanie może zabawne ale... czy tak po prostu w MV6 94' mogę wymienić akumulator? mam fabryczne radio które jest oznaczone, że jest kodowane, czy jak wyjmę akumulator to się zakoduje ?
Pozdrawiam
Vito

Cytat:
2004-07-03 21:22:32, VITO_MV6 pisze:
Witajcie!
Pytanie może zabawne ale... czy tak po prostu w MV6 94' mogę wymienić akumulator? mam fabryczne radio które jest oznaczone, że jest kodowane, czy jak wyjmę akumulator to się zakoduje ?
Pozdrawiam
Vito

Najprawdopodobniej tak, ale kod do odblokowania powinieneś dostać z zakupem.
A jak nie to zostaje Ci pójść do "specjalisty" aby odblokował lub podał jaki jest kod.

podpowiem Ci jak to zrobić żeby wymienić akumulator i nie zakodować radia. po prostu musisz wziąć dwa przewody najlepiej lejce i podłączyć do akumulatora w omesi a a dwa pozostałe końce należy podłączyć do tego akumulatora który chcesz założyć i wtedy zmieniasz akumulator chodzi o to żeby nawet na chwilkę instalacja nie straciła zasilania.jak założysz nowy to odłanczasz kable. mam nadzeje że rada się przyda

podpowiem Ci jak to zrobić żeby wymienić akumulator i nie zakodować radia. po prostu musisz wziąć dwa przewody najlepiej lejce i podłączyć do akumulatora w omesi a a dwa pozostałe końce należy podłączyć do tego akumulatora który chcesz założyć i wtedy zmieniasz akumulator chodzi o to żeby nawet na chwilkę instalacja nie straciła zasilania.jak założysz nowy to odłanczasz kable. mam nadzeje że rada się przyda

Dzięki tak zrobię... Pozdr.

A gdyby ci się zakodowało to najpierw proponuję wyjąć radio większość użytkowników na nich zapisuje kod tak było u mnie

Gdyby (odpukać tak się złożyło że się zakoduje)
to proponuję na kilka/kilkanaście godzin włożyć je co lodówki.
Proponuję to potraktować jako ostateczną deskę ratunku.
Często pomogło to w różnych podobnych sytuacjach - lecz nie zawsze.
U mnie w starym radyjku pomogło, wróciło do fabrycznych ustawień

Pozdr.
Gryzzly

sa programiki ktore generuja kody do roznych rodzajow radyjek. trzeba poszukac troche na emule albo gdzie indziej.

A jak te sposoby nie zadziałają, to podjedź do gości, którzy na giełdzie samochodowej sprzedają radja i elektroniczne liczniki przestawiają to rozkodują ci radyjko na miejscu w 5 minut koszt ok 40-50 zł trzeba się targować, że przecież stare radio, ty student itp. Tylko chyba wam tam gielde zlikwidowali wiec bedziesz musial poczytac prase lokalna (swoją drogą to dobrze, że zlikwidowali, bo przynajmniej nie kradną tak jak w Poznaniu).

Aha, i jeszcze jedna rzecz, jeśli jest to orygianlne Oplowskie radyjko od nowości z bryczką i masz niemiecki brief, to czasami zdarza się, że kod od radia jest tam wpisany. Jeśli nie masz briefu, to niestety patrz poniżej.

dzięki za porady
zastosowałem wariant kable i trzeci akumulator
udało się ))
Pozdrowienia
Vito

Czy jest jakaś możliwość bezpiecznego sprawdzenia kodu radia(model SC804) przed odłączeniem akumulatora/radia ??
Bo mam jakiś kod zapisany, ale nie wiem, czy właściwy
JaC

> Aha, i jeszcze jedna rzecz, jeśli jest to orygianlne Oplowskie radyjko od nowości z bryczką i masz niemiecki brief, to czasami zdarza się, że kod od radia jest tam wpisany.
> Jeśli nie masz briefu, to niestety patrz poniżej.

a ja mam delco car500 i pytanie moje brzmi jak je zakodowac? wiem ze moze o tym było ale znalezc mi sie nie udałO! thx!

Cytat:
2004-07-09 00:32:24, GRYZZLY pisze:
Gdyby (odpukać tak się złożyło że się zakoduje) to proponuję na kilka/kilkanaście godzin włożyć je co lodówki. Proponuję to potraktować jako ostateczną deskę ratunku. Często pomogło to w różnych podobnych sytuacjach - lecz nie zawsze. U mnie w starym radyjku pomogło, wróciło do fabrycznych ustawień Pozdr. Gryzzly

Kurcze nigdy tego nie rozumialem! Jak niby ma pomoc wlozenie radia do lodowki??? Przeciez np o tej porze roku sprawe zalatwiloby poprostu pozostawienie radia w aucie... czyz nie??? Mysle sobie ze poprostu ktos kiedys cos zmyslil a reszta powtarza, gdyby to pomagalo radia same by sie nam w autach rozkodowywaly!