| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2004-07-05 09:42:01 Taki problem występował również w moim aucie !!!
Wszystko się skończyło z chwilą wymiany felg blaszanych (nowych!!) na alusy |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-07-05 12:41:07 Drgania są nadal mimo wyważenia kól, mój wózek ma buciki Dębica Furio, a teraz jest już drugi sezon jak na nich jeżdżę. W przyszłym roku kroi się wydatek na nowe oponki,,,,,,,,,a może i alusy. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-07-05 13:19:11 Ja mam oponki michelin i żadnych drgań nie wyczuwam.
Ba rzekłbym, że mój Esperacz dopiero powyżej 100 zaczyna się idealnie prowadzić... Ale wracając do wątku, polecam wszystkim poszukać w okolicy takich warsztatów, w których można wyważyć koła bez ściągania z piasty. Z wiedzy, jaką posiadam, w ten sposób wyważa się koła idealnie, ponieważ wyważarka bierze również pod uwagę niedoskonałości naszych tarcz i bębnów. Pozdrawiam |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2004-07-05 15:05:24 Debica Furio... zero drgan...
|
Armani01 | 2004-07-05 16:01:34 Co do Dębicy to radzę poczytać kilka komentarzy z tej stronki.....
Stronka Są tu też komentarze do innych opon A ceny są naprawdę atrakcyjne [ wiadomość edytowana przez: Armani01 dnia 2004-07-05 16:05:36 ] |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-07-05 17:43:06 U mnie nie ma zadnych drgan w tym zakresie predkosci, za to mam przy ok 50-55 delikatne drgniecie kierownicą(bardziej pionowo niz w poziomie) ale to wynika z uszkodzonej opony. W tej chwili jezdze na uzywanych Michelinach(przód) i Kumho(tył) jest ok. Miałem prostowane fele, gdy pojechałem na przełozenie opon na wulkanizacje kolo niezle sie nameczył zeby ułozyc opone na feldze , zeby był jak najmniejszy odwaznik, bo za pierwszym razem wyszło ok60 na jedną i 40 na druga str. felgi. |
Raku Daewoo Espero 1.5 GLX Jastrzębie Zdrój | 2004-07-05 22:38:07 U mnie występowało drganie w tym samym zakresie prędkości ale na oponach zimowych Dębica Frigo Directional założone zostały na felgi stalowe na których wcześniej jeżdziły oryginalne Kumho i bić nie było. Po przejechaniu ok. 1000km postanowiłem pojechać na ponowne wyważenie i niby pomogło, ale nie do końca minimalne bicie jeszcze występuje. Co innego miałem znowu z alumami tak samo bicie występowało przy tych prędkościach ale problemem okazały się pierścienie centrujące byly za wielkie na w stosunku do śr. piasty po wymianie pierścieni na mniejsze bicie znikło i nigdy więcej się nie pokazało. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-07-06 00:36:03 Dziwnie drgania nie wystąpiły (odpukać!) u mnie NIGDY, na żadnych gumach / a były Hankooki, Dębice Frigo i potem Frigo Directional, Barum Polaris 2 (tego lata Jedynym wyjątkiem kiedy drgania się pojawiły )właśnie w przedziale 100-120km/h...był dzień przed Zlotem Borki...gdzieś potężnie ale w błogiej nieświadomości naszych dziurawych dróg musiałem przypierd...ć Teraz znowu ZERO drgań (nawet przy 200km/h...-ostatni test niedziela 04.07.2004 - droga A4 |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-07-06 08:50:10 Niestety mam cały czas i nie mogę się pozbyć cholerstwa. Oponki Navigatory X 4, kupione razem z autem, ale nie wyglądają na 90 tysięcy, które ma na liczniku. Zimówki - używane, kupione od kumpla, 2 letnie Goodyearki Ultragripy 5. Fele niestety stalowe, więc chyba tu leży pies pogrzebany. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-07-06 09:40:19 Czyli co Jaco? Nie ma na to rady? Ja już dostaję trochę szału, ile można szukać przyczyny? W 19 letnim Pugu nie miałem takich jaj, a "dziadek" też pomykał czasem 140 (tylko trochę błotniki falowały od 130 |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-07-06 10:23:00
Ponieważ to HenBas od początku narzucił ostre tempo !! (Ludzieee!! NIE WIERZYLIŚMY!! P.S. Jak grupa się rozdzieliła (Kraków w prawo K-ce w lewo) i srebrny bolid Henia wystartował jak rakieta to byliśmy święcie przekonany, ze prowadzi HenBas –Junior czyli syn Wojtek!!! .....po paru kilosach naprawdę ostrej jazdy Beatka mówi do mnie cobym zadzonił do Henia bo pewnie ZEMDLAŁ na miejscu pasażera!! |