CB-RADIO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Czy ktos w Stalowej Woli posiada jeszcze cos takiego? Mam alana28 i antene president ML145 i jedynie lapie ukraincow wozacych cebule i inne frykasy z Sandomierza. I to glownie na modulacji FM, bo na AM to ciezko cos zlapac.

Ma ktos maszt z antena stacjonarna? Nie wiem czy mam radio zrabane czy poprostu na tym nikt nie rozmawia, a mozez jest jakis punkt napraw gdzi takim sprzetem sie zajmuja?

Pozdrawiam

ja mam kumpla ale w nisku co ma antenkae na bloku 5/8 tak że nie ma problemu sprawdzi ci czy działa

Cb juz jest przeszloscia, niestety.Chociaz na 27.555 Mhz w modulacji SSB mozna posmigac troche po swiecie. Pamietam w 1996 roku jak kupilem pierwsze CB , wieczorem nie mozna bylo znalez wolnego kanalu zeby z kims pogadac. Bylo super, spotkania, ludzi na ktorych mozna bylo liczyc.Teraz juz to wszystko zamarlo i chyba nieodwracalnie.

No i tu sie Kornelku zgodze z toba w 100%.

Sam kiedys mialem CB i naprawde wieczory spedzone przy "gruszcze" to bylo cos, a teraz niestety sprawdza sie to tylko w TIRach.

Nie mowie ze ludzie z tego nie korzystaja ale napewno jest ich juz bardzo malo a ostatnio jak sie bawilem radyjkiem to niestety tylko cisze w eterze bylo slcha.

Pozdro da sibimaniakow

Cytat:
2004-07-06 00:30:15, sq8jx pisze:
Cb juz jest przeszloscia, niestety.Chociaz na 27.555 Mhz w modulacji SSB mozna posmigac troche po swiecie. Pamietam w 1996 roku jak kupilem pierwsze CB , wieczorem nie mozna bylo znalez wolnego kanalu zeby z kims pogadac. Bylo super, spotkania, ludzi na ktorych mozna bylo liczyc.Teraz juz to wszystko zamarlo i chyba nieodwracalnie.

HEHE to byłko cos poł stalowej siedziało, granie w szachy, muzyka, randki hehe pamietam no tak tak kornel to było cos niesamowitego nie wiem dlaczego to wszystko tak nagle znikło, ale to strasznie nagle było było i nie ma
73 88

a nie ma tego zainteresowania dlatego, ze dostep do internetu jest tak powszedni jak telewizor w domu, ponadto telefony GSM, i to wszystko wyparlo CB z uzytku

jednakze handel radiami CB kwitnie, proste radyjka w stylu Onwa, alan18 /19 sprzedaja sie jak swieze buleczki,

wiec chyba na cos to komus jest potrzebne

BTW: ma ktos moze do sprzedania zwykly zasilacz 13,2V do CB?

EDIT:Czy wiecie moze kto gdzie i za ile zajmuje sie strojeniem i naprawa CB? Musze wyregulowac sprzet bo mam przesuniety zakres i na 18 kanale odbieram w rzeczywistosci kanal 19

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-07-08 13:43:02 ]

w tbg jest sklep ale nie wiem czy tam naprawiaja i stroja, ale najlepszy jest w nowej debie tam sprzedaje naprawia instaluje wiec polecam nowa debe

A jam mam cb w autku nieprzerwanie chyba od 91 roku, nie wyobrazam sonie traski bez radyjka. Samael do zasilania polecam zasilacz komputerowy ale nie atx tylko te normalne co kiedyś były śmiga jak nalezy, w środę bede w stalówce to mozemy jakąs łączność radiową nawiązać.