Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-07-05 22:23:41 te nieświecocę sie lampy w terenówkach też m nie dręczą może ktoś zna odpowiedź ??? |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-07-06 00:32:44 Mam znajomka, który pracuje w Nissanie (Ballaun w Wawie), na dodatek sam jeździ Patrolem GR.
Jakiś czas temu pytałem się go o to samo i powiedział mi, że... cholera wie ![]() ![]() Owe "dodatkowe" światła można "aktywować" najczęściej w dwojaki sposób. Najzwyklejszym przełącznikiem, lub też włączają się same po podłączeniu kostki do sterowników holowanej przyczepy. Pozdrawiam - SpeedR ![]() P.S Z tymi ciągnikami siodłowymi, to faktycznie ciekawy patent z owym "łańcuszkiem szczęścia". Widuję to bardzo często, co istotnie zwraca moją uwagę, jednak nigdy nie znalazłem na to pytanie wiarygodnej odpowiedzi. Jedyne co przychodzi mi do głowy, to fakt, iż jest to odpowiedź na nawyki kierowców samochodów osobowych, przyczepiających sobie do lusterka wewnętrznego, chociażby płyty CD, lub w najgorszym wypadku choineczki zapachowe. W "rewanżu" kierowcy ciężarówek (uwzględniając wielkość samochodu i przedniej szyby) zmuszeni byli by do podczepienia pod lusterkiem płyty wynylowej, lub prawdziwego świerka ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-07-06 09:53:51 ewentualnie mogą poznać czy nie siada im zawiecha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Raku Daewoo Espero 1.5 GLX Jastrzębie Zdrój | 2004-07-06 12:33:34 Kierowca tego ciągnika siodłowego żadnych łańcuszków zawieszonych przy zderzaku nie ma. Który z klubowiczów potrafi tak jak on.... ?? ![]() Filmik niecałe 8MB |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-07-06 12:44:15 No dobra, z tym błotem to może byłoby wytłumaczenie, ale ja nie zauważyłem jeszcze w żadnej terenówce na ulicy, żeby paliły się te normalne, standardowe lampy - zawsze tylko te dolne popierdółki. Też jest to dla mnie trochę bez sensu.
|
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-07-06 12:58:35
Nie zgodzę się, "prawidłowo montowane" lampy zespolone, tj. gdzieś w połowie wysokości tylnej klapy ZAWSZE będą lepiej widoczne aniżeli owe, montowane na wysokości tylnej burty załadunkowej ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2004-07-06 13:03:27 [/quote]
SpeedR pisze: Nie zgodzę się, "prawidłowo montowane" lampy zespolone, tj. gdzieś w połowie wysokości tylnej klapy ZAWSZE będą lepiej widoczne aniżeli owe, montowane na wysokości tylnej burty załadunkowej ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() [/quote] Dokładnie, im wyżej, tym lepiej widoczne (oczywiście bez przesady), a poza tym w CC nie jest tak nisko, wręcz siedzi się jak w traktorze. Już większe problemy z tej strony mogli by mieć kierowcy "ścigaczy". |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-07-06 13:17:38 Ja myślę ,że cała koncepcja tych lamp wynika z przepisów któregoś z krajów do którego autka te były importowane, pewnie ze Stanów Zjednoczonych.
Jednak co do ogólnej (przedstawionego przeze mnie poniżej) koncepcji zabrudznia dolnych lamp błotem itd. to jest to jaknajbardziej faktyczny powód ich zdublowania. |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-07-06 13:41:11 A jak myślicie czy ładnie wyglądałby taki łańcuszek (zwykle biało-czerwony) na tylnej antence Esperacza?
![]() ![]() ![]() |
jogi2 OPEL OMEGA 2.O 16VCD Kędzierzyn-Koźle | 2004-07-08 09:55:42 Te łańcuszki pod chlapaczami to przedłużenie łańcuchów wiszących przed mostami jak nie przejdziegórą to patrzy dołem.
Łańcuch wiszący na antence esperaka napewno ją skrzywi. A te światła to tak ma być. Czy ktoś się zastanawia czemu faceci chodzą na piwo - nie bo tak ma być. ![]() Myśle że te wyjaśnienia powinny wystarczyć ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-07-08 16:26:35
Fajnie daje czadu ![]() Ja chcę rwd ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-07-08 17:40:18
Bułka z masłem, Ja tak robie moim TRUCK'iem..... w zimie ![]() ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-07-08 22:30:58
Można jaśniej...? ![]() ![]() ![]() |