| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() przemogsm Omega A caravan diam ... Ostrów wlkp | 2004-07-06 10:27:51 ja mam to samo już w drugiej omedze i jeszcze nie doszedłem od czego to jest przyjąłem że tak musi być i już że te typy tak mają |
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2004-07-06 11:17:21 To chyba ogranicznik skrętu trzeszczy |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-07-06 11:32:51 Ja bym postawil na laczniki stabilizatora - ja wymienilem 2x50zl + godzinka na kanale i teraz ejst cacy.
pozdrawiam |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-07-06 11:33:54 Ja bym postawil na laczniki stabilizatora - ja wymienilem 2x50zl + godzinka na kanale i teraz ejst cacy.
pozdrawiam |
Jazzman Omega A Caravan 2.3TD Tychy | 2004-07-06 11:47:04 Jutro wjade na kanał i sprawdze te lączniki ale chyba mam je dobre.
RZ |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-07-06 11:56:30
Ja wiem. Tak wszystkie A (tym co nie trzaskają to będą). Poszukaj na forum ale w postach z przed roku. Jets dokładnie opisane co i jak. Nie ma się czym przejmować. |
alicia LOB MODER | 2004-07-06 20:35:32 jazzman, wyluzuj trochę, bo się spocisz |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2004-07-06 20:41:38 Też zastanawiałem się co to jest, bo u mnie trzeszczenie objawia się tylko przy max. skręcie w którąkolwiek stronę. Byłem na diagnostyce i nic nie wyszło (niby wszystko OK, łącznie z tulejami)- poprostu przyjąłem że tak musi być. Ale nie ma co sobie głowy tym zawracać, głośniej trzeszczeć nie będzie mi tak trzeszczy 2 lata i nic sie nie dzieje |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-07-06 21:01:54 Dawno sie o nic nie pytalem, wiec:
No to jak juz tu sobie stukamy i pukamy po zawieszeniu to moze ktos zapoda fachowa porade. Sprawa jest tego typu, ze na "krotkich" dolkach lub nierownosciach odczowam na kole kierownicy lekkie gluche stukania. Prosliem diagnostow podczas przegladu aby sie dobrze przyjrzeli zawieszeniu. Po ogledzinach swierdzili, ze ALL OK. Dla mnie nie jest OK, bo nadal cos mi w kierownicy napier**ala Regads... |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-07-06 21:26:21 A ja mam taki problem.
Podczas hamowania i skrętu w lewo dochodzi do moich uszu szum z przednich kół najprawdopodobniej koła prawego, bo jestem przygłuchy na jedno ucho. Co to może być, bo wybieram sie w dłuższą podróż. Łożysko to raczej nie bo one chałasowały by przy jeździe na wprost. Pozdrawiam i czekam na porady. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-07-07 11:15:42 Trochę poszukać, cierpliwości i można coś znaleźć.
Najpierw pytanie "Witam Moje pytanie jest nastepujące . Przy maksymalnym skręcie kołami w lewo lub prawo i łagodnym ruszeniu po nierównościach słychać metaliczne zgrzytanie w przednim zawieszeniu Co to może u być ? OMEGA A Pozdrawiam" Pytanie podobne? i odpwiedź. "Daje głowę sobie uciąć że to ograniczniki skrętu. przerabiałem to już kilka razy. na dolnym wachaczu przednim patrząc od strony tylnej znajduje się metalowa wypustka. podobnie na zwrotnicy koła znajduje się też taki element. przy maksymalnym skręcie kół w prawo hałasuje przy prawym kole i odwrotnie. kiedy te dwa elementy stykają się podczas skrętu a samochód pokonuje nierówności słychać metaliczne uderzenie lub charatanie. jedyne i najprostsze co można zdobić nałożyć na te elementy warstwę zwykłago smaru pomaga na kilka miesięcy" Dobra? Jesli tak to podziękujcie Robertowi Kraków. |