Tanie życie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zobaczcie sami!!!

Uciekł z miejsca wypadku ,więc pewnie jechał na BANI

Stary, tak naprawdę to u nas standard, tyle, że tym razem nie próbują nawet ściemniać. Bo normalnie też tak się kończy w efekcie, tyle, że w sprawach rozdmuchanych przez media przed wyrokiem w I instancji trzeba porządnie "przyłoić wyroczek" na pokaz, a później i tak będą apelacje, kasacje, przekazania do ponownego rozpatrzenia i tym podobne, co w rezultacie z początkowych 25 lat da dokładnie 3. Taki to już delikatnie mówiąc chory kraj-raj.

No właśnie! Uciekł z miejsca wypadku nie udzialając pomocy żyjącemu jeszcze dziecku. 20 lat byłoby sprawiedliwym wyrokiem - właśnie za nieudzielenie pomocy!!!

Ciekawe czy nadal będzie udzielał rozgrzeszeń????

Chłopaki, ja też za "czarnymi" akurat nie przepadam, ale to raczej nie w tym problem, tylko w takim a nie innym aparacie "sprawiedliwości". Bo do polskiego sądu nie idzie się nigdy po sprawiedliwość, tylko po wyrok niestety.

Nie ważne, czy czarny czy zielony, partyjny czy nie. Ważne, że dziecko mogło żyć - wtedy wyrok 3 lat nie wart byłby komentarza, a tak...

Dokładnie... cała sprawa sprowadza się do pojecia "sprawiedliwości" w tym chorym kraju

Ostatnio w mediach bardzo popuarne stwierdzenie, mające łagodzić np. podniesienie podatków to " ... ale wydaje nam się, że życie w Państwie prawa, jest tego warte ...".

No, pewnie i jest, ale jak widać, owe prawo można pojmować różnie

Korzystając z okazji, nie wiem czy słyszeliście ostatnio o gościu, który za jazdę po piwie (jednym piwie !!!) na rowerze, dostał 1,5 roku więzienia Wszystko było by cacy, z tym tylko, że gość siedzi, a podobno nie mamy miejsca w Polskim systemie (infrastrukturze) penitencjarnej, dla morderców, gwałcicieli i innych klapsów

Kuź... co za pojeb... kraj

Pozdrawiam - SpeedR

No i właśnie dlatego nie poszedłem na aplikację sądową, bo po prostu wiem, że to jest parodia a ja się do tego nie nadaję.

Szkoda słów... Ucieczka...

Cytat:
2004-07-06 15:02:35, SpeedR pisze:
Korzystając z okazji, nie wiem czy słyszeliście ostatnio o gościu, który za jazdę po piwie (jednym piwie !!!) na rowerze, dostał 1,5 roku więzienia

Jesli chodzi o tego dziadka, ktory za te piwo dostal 1,5 roku a sam nie jest nawet swiadom za co go chca zamknac i co sie wokol niego dzieje (jakas tam choroba psychiczna) ... to jest kurwa mać za przeproszeniem nie do pojecia.

Ojciec mojego kumpla stracil prawko bo wracal z imprezy rano na rowerku - wiadomo organizm zmeczony i alkohol jeszcze do wykrycia. Nie chcial jechac samochodem wtedy, a ze to sakwiarz, rower zawsze wozi na bagazniku samochodu ... .

jestem za tym aby go rozjechać na ogólnie dostępnym placu dla przykładu.
polska to kraj popieprzonych ustaw i sądów i osób które zrzędzą zamiast ządzić

Nie wiem czy widzieliście fotki (bo były w lokalnym, katowickim dzienniku) – w irackiej chyba miejscowości dorwali gościa podejrzanego o molestowanie własnych /!/ dzieci ...nie było żadnych wątpliwości co do jego winy !!– więc natychmiast na jakimś dużym, pełnym ludzi placu zajebali zboczeńca seriami z kałachów !!
I to jest sposób !!

Cytat:
2004-07-07 01:23:27, bogdan1 pisze:
Nie wiem czy widzieliście fotki (bo były w lokalnym, katowickim dzienniku) – w irackiej chyba miejscowości dorwali gościa podejrzanego o molestowanie własnych /!/ dzieci ...nie było żadnych wątpliwości co do jego winy !!– więc natychmiast na jakimś dużym, pełnym ludzi placu zajebali zboczeńca seriami z kałachów !!
I to jest sposób !!

I coś takiego całkowicie popieram Niektóre konstrukcje prawa średniowiecznego czy krajów arabskich powinny obowiązywać.

Cytat:
2004-07-07 09:32:49, Walus pisze:
Niektóre konstrukcje prawa średniowiecznego czy krajów arabskich powinny obowiązywać.

No ale wtedy bylibyśmy dzikim krajem, nie należelibyśmy do junii i zaatakowaliby nas busze z USA.

Cytat:
2004-07-07 09:42:58, piotr-ek pisze:

No ale wtedy bylibyśmy dzikim krajem, nie należelibyśmy do junii i zaatakowaliby nas busze z USA.

No i jak byłoby pięknie Wreszcie można by się wyżyć i postrzelać lub wysadzić w powietrze kilku jełopów z Alafuckingbamy

Takiego gnoja to za jaja i na dzwonnicy powiesić