[i]/[k]Kolektor wydechowy GSi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktoś wie gdzie można tanio kupić kolektorek wydechowy (bez sondy) z Poldka na wielopunkcie?

[ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2006-08-21 13:41:38 ]
[ powód edycji: :) ]

Tzn. jak tanio? Mam jeden kolektor

EDIT: kolektor jest juz zaklepany,

- a co do otworu na sonde to mozna w niego wkrecic swiece z syreny i nic spawac nie trzeba
- a co do samej sondy to mozna podlaczyc ja do wiazki ukladu wtryskowego jak chce sie przerobic silnik na wtrysk
- a tak wogole posiadajac sonde lambda mozna ustawic sobie sklad mieszanki na podstwie wskazan miernika mV (oczywiscie znajac charakterystyke sondy), temat wielokrotnie byl walkowany na forum FSOAK i znajdziesz tam specjalistow ktorzy metode ta dopracowali sobie do perfekcji

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-07-07 22:56:18 ]

nie pytaj ile tanio tylko podaj cenę
bo sam mam ochotę na taki kolektor

P.S. co za róznica czy z sondą czy bez? sonde można wykręcić i otwór zaspawać, przecierz nie bede podłczał sondy we fiacie.. czy wogule jest do czego ją podłączyć we fiacie? i czy coś to da? katalizatora przecierz na 100%nie bede zakładał więc i sonda chyba niepotrzebna?
w kazdym razie podaj cenę za jaką mógłbys to sprzedać, bo mi jeszcze dochodza koszty wysyłki które mogą mnie dobić

A kolektory GSi to podobno na Żeraniu bez problemu na giełdzie dostępne dość tanio...

Jajcarz z ciebie RACE.. zerań jest trochę daleko ode mnie
jeszcze poszukam sam tego kolektora, wiem jak wygląda więc jestem czujny

Cytat:
2004-07-07 23:09:44, MAGNUM pisze:
Jajcarz z ciebie RACE.. zerań jest trochę daleko ode mnie
(...)

A mało to ludzi w Wawie?? W FSOAK np. jest ktoś, kto kupuje tym co chcą i wysyła lub jakoś na zlocie daje (np. przez kogoś). Koniec języka za przewodnika .

Dokladnie jak pisze Race_D,
ja swoj pierwszy kolektor mam dzieki uprzejmosci Jania z FSOAK, ktory poswiecil wolny czas by zakupic i wyslac.

Tak wiec z zakupem nie ma najmniejszego problemu, tylko trzeba zapytac kto sie wybiera na gielde i napewno, pomoc sie znajdzie

Sonde można sobie podłączyć nawet w najzwyklejszym poldolocie do układu elektronicznego własnej konstrukcji by na podstawie wskazań napięć ustawić sobie silnik optymalnie
Napiszcie za jaką cenę można taki kolektor dostać (bez sondy bo to jedynie koszta podnosi niepotrzebnie - chyba że ktoś da za free) bo ja mogłem kupić nowy za sto parę złotych - ale to dużo.

Cytat:
2004-07-08 15:57:26, Djokan pisze:
ja mogłem kupić nowy za sto parę złotych - ale to dużo.

Nowy w hurtowni kosztuje 248zł w detalu...

używka 30-120zł (zależnie od regionu i stanu kol. )

Cena w hurtowni po upuście była 120 i parę złotych- 200 ileś to chyba w wa-wie lub detal.
skoro mówisz że można dostać za takie pieniądze to załatw mi - daję 60 zł.
Pozdrawiam

Przyklejam sie do tematu. Zdobylem kolektor GSI i po wykonaniu spawow po zewnatrz zamiast od wewnatrz tak jak fabryka, wystajaca spoine wewnatrz kanalow usumolem na gladko polakierowalem go od zewnatrz srebrzanka silikonowa do 650oC. Mam teraz watpliwosci czy jak odpale silnik to mi ona po prostu nie splonie. Ma ktos jakies doswiadczenia z podobna farba?

ja kolanka w malcu pomalowalem jakim gownem do tlumikow do ilusset stopni, jak obpalielm boba to zaczelo smierdziec i po kilku kilkunastu minut sie cala zjarala, ale strasznie smierdzi