Czy mogę założyć takie felgi camry 89

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam szybki pytanie...

Na stronie:
opony.pl
do mojej Camry 89 polecają następujące felgi:

Wymiary felgi: 5,5JX14
Parametry montażowe: 5X100X54

Natomiast mam okazję kupić felgi:

5 śrób rozstaw 3 * 114

Gość zapewnia że wejdą, a Wy jak sądzicie ???

[ wiadomość edytowana przez: McDoune dnia 2004-07-09 01:52:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-12-20 00:49:23 ]
[ powód edycji: temacik ]

mało danych o nowych felgach podałeś. rozstaw śrub musi być taki jak masz obecnie czyli 5x100. ważna jest średnica otworu centrującego ale w przypadku różnicy można zastosować pierścienie centrujące. ET też musisz dobrze dobrać by felga nie ocierała o błotniki lub elementy zawieszenia. i na boga jak camry na 14" będzie wyglądać??? według mnie żałośnie. aż sięproszą tam co najmniej 15" a najlepiej 17". ja w mojej carinie mam 15" i żałuję że nie kupiłem 17"

No i jak to jest z tymi felgami? W wolnej chwili znalazłem na allegro takie ładne DRAG RACING 7J x 15H2.

Tam jest napisane, że pasują do Cariny... o ile się nie mylę rozstaw jest 5x100, a nie 4x100... o co chodzi sprzedawcy

Talus to był temat z 2004 roku... raczej McDoune nie odpowie bo na forum go nie widziałam już baaaaardzo długi czas

Ja po prostu nie chciałem zakładać nowego tematu...
Dlatego się tu wpiąłem. Chyba dobrze zrobiłem ?
A odpowiedzieć może chyba każdy, kto coś wie na ten temat

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2006-12-10 11:27:31 ]

a pytałeś sprzedawcę? Może oprócz tych na aukcji ma jeszcze taki sam model felgi ale z innym rozstawem śrub(takim, który pasuje do cari, i to miał na myśli), ale wystawił akurat te. Trzeba go po prostu o to zapytać.
a poza tym tam jest napisane "Toyota Carina" , a nie "Carina E" ...

[ wiadomość edytowana przez: gr1oszek dnia 2006-12-10 14:46:35 ]

talus oczywiście masz rację z tym, że Cari to 5x100 a corolla to zawsze było 4x100.

Pozatym sprzedawca chyba należy do gości którym wszystko do wszystkiego pasuje byle sprzedać.

Poza otworami nie pasuje ET bo te fele mają 35 a rolka E12 ma 39 a wcześniejsze takie jak moja czyli E11 to nawet ET 45 więc wypukłość felgi nie pasuje