Elektryka w pontonie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem , wywala mi caly srodek ...tzn klakson , radio i oswietlenie wnetrza . Bezpiecznik caly ..a co najsmieszniejsze raz jest raz nie ma i nie wiem gdzie problem :|

moze jakis kabelek ? albo masa jakas nie taka znaczy raz jest a raz jej nie ma

w fiacie wywala ten bezpiecznik jak kabelek od czujnika wstecznego sie przetrze... moze w pontonie jest tak samo?

Cytat:
2004-07-09 11:57:44, nikusss pisze:
w fiacie wywala ten bezpiecznik jak kabelek od czujnika wstecznego sie przetrze... moze w pontonie jest tak samo?

bo ponton to tez fiat tylko wyglada tak

[ wiadomość edytowana przez: BULLITT dnia 2004-07-09 12:21:47 ]

plywajacy dziadek fiata 125p

Ja tylko tyle że ponto ma dokładnie taką samą instalację elektryczną jak klasyki FSO (przeniesiono ją z pontona do licencji) i tak jak pisze nikuss najpewniejszy kabelek lub masa (brak jej)

Faktycznie z tego co wiem to auto mialo od zawsze problem z masa a po 2 latach stania moglo mu sie cos pomylic ) Bede grzebal..narazie mam spiecie gdzies i jak wlacze kierunek lewy to mi swiatla zaczynaja mrugac , ale to kwestia przeszczenia stykow ...a ze srodkiem bede sie bawil w mase

a to pływa? trzeba uwazac zeby nie przebic bo zatonie...hehehehe

Cytat:
2004-07-09 15:32:09, KrauzeR pisze:
a to pływa? trzeba uwazac zeby nie przebic bo zatonie...hehehehe

plywa lata co tylko chcesz

z doswiadczenia wiem ze dobrze jest sprawdzic co sie dzieje za skrzynka bezpiecznikow, przynajmniej w moich fiatach mialem taki problem ze lubialy sie rozwalac te wsuwki konektorw i albo znikaly pozycyjne albo w najgodzym przypadku przewodzik gdzies odskoczyl na bok i opieral sie na innym i zachodzily wtedy anomalia swietlne niekiedy bezpieczniki sie przepalaly

Cytat:
2004-07-09 18:05:10, Samael pisze:
z doswiadczenia wiem ze dobrze jest sprawdzic co sie dzieje za skrzynka bezpiecznikow, przynajmniej w moich fiatach mialem taki problem ze lubialy sie rozwalac te wsuwki konektorw i albo znikaly pozycyjne albo w najgodzym przypadku przewodzik gdzies odskoczyl na bok i opieral sie na innym i zachodzily wtedy anomalia swietlne niekiedy bezpieczniki sie przepalaly

Sprawdze to jak bede przy aucie.

jak chcesz to sluze schematem od klasyka piszac "fiacie" mialem na mysli wlasnie klasyka