Polerka pokrywy zaworów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj pół dnia nad tym spedziłem az skonczył mi sie papier niestety z powodów braku wsparcia technicznego nie zamieszcze tu fotek ale hmm efekt nie jest taki jakiego bym sobie zyczył...
plamy po utlenieniach sa nie do pobica niby sie swieci ale to kurna nie to co ma byc eh troszki chromu i co ma kolega fiaciaż ja tez chce!!!

To auto Krupka,o którym pisałem w watku bodajże o naprawach
Mam nadzieję ze nie zapomne i za tydzien wpadne na spocik fso obejzec te polerki.

Arsen, a po papierze używałeś pasty i filcowej tarczy polerskiej???

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Cytat:
Arsen, a po papierze używałeś pasty i filcowej tarczy polerskiej???

hmm pasty? na silnik no chyba nie za bardzo?? toz tam wysokie temperatury i pasta sie moze zahajczyc
yanosik a jaka paste najlepiej ja chce miac błysk jak pies na jajkach na wiosne

pozdrawiam

Yanosik chcesz żeby Arsen zawału serca dostał od ręcznego polerowania na filcu,hehhhehheh.Na wiertarę filcyk i w rure automax nawet da rade chociaz są lepsze pasty.ARSEN jak zrobisz to powiedz mi o efekcie,jak wyszlo

Nie wiem czy wiecie ze elementy wypolerowane gorzej oddają ciepło niz elementy matowe.
Dlatego np. nigdy nie poleruje sie silników w motocyklach tylko piaskuje.

Cytat:
2004-07-09 20:28:26, adam2106 pisze:
Nie wiem czy wiecie ze elementy wypolerowane gorzej oddają ciepło niz elementy matowe.
Dlatego np. nigdy nie poleruje sie silników w motocyklach tylko piaskuje.

A jak ktoś chce mieć naprawdę ładnie to szkiełkuje

eh ja widziałem polerke w junaczku u kumpla i bymajmniej nie nazekał
a czy szkło czy papier jedenuj bo to własciwie to samo
musze tylko kupic wystarczajaco duzo papieru 1000 i 1200 i bedzie git
pozdrawiam i wiecej nie pije

Cytat:
hmm pasty? na silnik no chyba nie za bardzo?? toz tam wysokie temperatury i pasta sie moze zahajczyc
yanosik a jaka paste najlepiej ja chce miac błysk jak pies na jajkach na wiosne

Pasta przecież nie zostaje na silniku a ją ścierasz, to nic sie nie zahajczy. Automax może być, ja używałem takiej zielonej, do metali twardych (np. do kwasówki). Automaxem możesz w sumie polerować recznie, ale łatwiej i szybciej jest tarcza na wiertarkę lub lepiej na szlifierkę katową lub najlepiej na szlifierkę stołową.

Jeśli chodzi o oddawanie ciepła, to prawda, że polerowane oddają gorzej, ale bez przesady, ja mam polerowane boczne pokrywy w silniku i nigdy mi sie nie przegrzewał.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Samą pastą to ponad ludzkie siły, papier 1000 i 1200 to tylko na wykończenie polerowania...Pierwsze wyrównanie to ja zaczynałem chyba 600 , a potem coraz drobniejszym...dopiero na końcu pasta.

grzegorz hmmm ja zaczynałem 500-->600-->800-->919-->1000 i tu sie zapasy sklepu skonczyły qwa fak moze gdzybym miał wiecej 919 i 1000 i 1200dostał to cos by z tego było i bez pasty... moze chociaż tych przekletych plam by nie było widac eh.....ale sie błyszczy mordy jeszcze nie widac ale ale hyhyhy

pozdrawiam