| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-07-09 14:42:47 Mialem ten sam problem co ty, tyle za ja mialem silnik poprostu zarzniety, myslalem o remoncie ale za duzo to kosztuje...
Najzwyczajniej w swiecie kupilem caly silnik o przebiegu 50 tys. koszt razem z wlozeniem to 600 zl jesli masz czas na remont to juz kwestia wyboru |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-09 18:16:37 a jak wyjac miske bez podnoszenia silnika? bo jak sie tam rozgladalem to odkrecenie oslony miski nic nie da |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-07-09 19:10:20 a zeby opuscic belke to trzeba wystarczy wyjac sruby dolnych wachaczy? czy cos jeszcze?
|
JacusOk Kant Kraków | 2004-07-09 19:43:02 Pomarancza, dzięki za telefon do p. Kusia. A tak wogóle to p. Kuś to w jakim mieście mieszka i ma warsztat? Bo ja nie bardzo mam możliwość coś zrobić, bo mieszkam w bloku i nie mam garażu. A poza tym to nie rozbierałem jeszcze kanta tak całkiem. Wolałbym zacholować go gdzieś do warsztatu. |
Djokan FSO 1500 Jaworzno | 2004-07-10 00:23:06 Poramancza
Nie do końca masz rację z tymi panewkami ja tak kilka razy robiłem i było OK - Jak przymielisz silnik ponad 6500 to nawet szlifowanie wału nie da nic bo panewki wywali. Oczywiście po szlifie ciszej chodzi ale zaczyna tłuc po 10 tyś. i jest tak samo jak po założeniu nowych nominałów. Samael Da się wyjąć miske z DF bez problemu robiłem to kilkanaście razy ale 2 osoby i kanał musi być: 1. Odkręcić osłony miski i paska klinowego 2. odkręcić gumowe mocowania stabilizatora 3. odkręcić silnik od belki 4. ułożyć deskę 32 w poprzek silnika równolegle do mocowań 5. na desce położyć żabę 6. linką opiąć mocowania i żabą dźwignąć silnik - ktoś na dole musi go ustawiać by szedł w pionie 7. wykręcić śruby misy 8. nagiąć stabilizator w dół (na chama - nie urwie się nic) i równocześnie wyjąć misę (2 osoba) uważając na smok pompy oleju |