Kupię fotel kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie - kupię fotel kierowcy do Espero 1.5 1997. Chyba chodliwy towar, bo na szrotach brak .

--
Krzysztof Kania
http://www.skunks.pl
http://www.eskalibur.pl

Cytat:
2004-07-12 10:30:48, kkania pisze:
Jak w temacie - kupię fotel kierowcy do Espero 1.5 1997. Chyba chodliwy towar, bo na szrotach brak .

ojjjj chodliwy, będzie cięzko.
Można wiedzieć dlaczego szukasz fotela????

Cześć.

Niechciałbym Ciebie martwić, ale z fotelami to zawsze był problem. Sam mam dwa różne, po tym jak jakieś 1,5 roku po kupnie byłem zmuszony wymieniać. Teraz jeden jest z regulacją pochylenia za pomocą pokrętła, a fotel kierowcy reguluje sie tym dzyndzelkiem. Mogę tylko poradzić uzbrojenie sie w cierpliwość, bo bezpośrednich namiarów na fotele nie mam.
Mogę jeszcze poradzić przewertowanie za pomocą wyszukiwarki, bo chyba już wcześniej toczyła się debata o podpasowaniu foleti z innych autek.

Pozdrawiam.
Paweł.

Cytat:
ojjjj chodliwy, będzie cięzko.
Można wiedzieć dlaczego szukasz fotela????

Po prostu stary fotel wyzionął ducha. Ma wielkie dziury, przez które wypływa nadzienie, że tak powiem, a mechanizm oparcia to wspomnienie, w związku z czym jadę niemal leżąc, a miejsce na nogi za mną zajęte jest przez koło zapasowe, które przytrzymuje siedzenie.

Cytat:
Niechciałbym Ciebie martwić, ale z fotelami to zawsze był problem. Sam mam dwa różne, po tym jak jakieś 1,5 roku po kupnie byłem zmuszony wymieniać. Teraz jeden jest z regulacją pochylenia za pomocą pokrętła, a fotel kierowcy reguluje sie tym dzyndzelkiem. Mogę tylko poradzić uzbrojenie sie w cierpliwość, bo bezpośrednich namiarów na fotele nie mam.
Mogę jeszcze poradzić przewertowanie za pomocą wyszukiwarki, bo chyba już wcześniej toczyła się debata o podpasowaniu foleti z innych autek.

Dzięki wielkie, już szukam w archiwach

--
Krzysztof Kania
http://www.skunks.pl
http://www.eskalibur.pl

Kkania jedź najpierw do mechanika - niech pospawa fotel i naprawi mechanizm regulacji pochylenia oparcia - to nie jest trudna robota.

Potem tapicer i fotel bedzie jak nówka sztuka.
Jest jeszcze jedna zaleta - zapewne ten zabieg wyjdzie taniej niż kupno fotela - nie ma ich dużo więc ceny są niebagatelne.

Kkania, robisz tak:

wpisujesz sobie w wyszukiwarke "fotel" nastepnie otwierasz tamat "Gdzie w Warszawie można naprawić fotel kierowcy ?" i jedziesz tam gdzie poleca MaciekGT
a zebys mial prosciej to kliknij sobie poprostu TU

PS. Sam robilem u nich fotel i zeczywiscie chlopaki znaja sie na zeczy

gadalismy juz o tym wiele razy..ale przyznam ze zastanawialem sie nad wymiana foteli na inne np z vectry (to tylko przyklad wiec nie piszcie ze akurat te sa kiepskie ) chodzi mi o cos innego..o ile przod bedzie w miare prosty do zamontowania..mozna najwyzej szyny przelozyc o tyle chcialbym wtedy tez dopasowac tyl co by miec jednakowa tapicerke..sadzicie ze to mozliwe?? choc nasza tylna kanapa jest wg mnie bardzo wygodna

Cytat:
2004-07-16 15:59:10, qbaj pisze:
gadalismy juz o tym wiele razy..ale przyznam ze zastanawialem sie nad wymiana foteli na inne np z vectry (to tylko przyklad wiec nie piszcie ze akurat te sa kiepskie ) chodzi mi o cos innego..o ile przod bedzie w miare prosty do zamontowania..mozna najwyzej szyny przelozyc o tyle chcialbym wtedy tez dopasowac tyl co by miec jednakowa tapicerke..sadzicie ze to mozliwe?? choc nasza tylna kanapa jest wg mnie bardzo wygodna

Zostanie Ci wtedy jeszce tapicerka na boczkach drzwi. Jezeli fotele beda mialy jeszcze jakis odmienny kolor to moga w ogole nie pasowac do szarosci espero. Najlepszym wyjsicem jest kupienie samych foteli przednich i ich obszycie tapicerka podobna do naszej.

Cytat:
choc nasza tylna kanapa jest wg mnie bardzo wygodna

Tak twierdzimy my kierowcy. Pasazerowie na dlugich trasach krzycza ze brak zagłowkow

Jak to brak zagłówków? To muszą być siacyś tacy nie wyjmiarowi - ja mam 183 i bez problemu siedzę opierając głowę o zgłówek (co prawda taki mały ale jest) na tylnej kanapie

eeee tam, zarówno zagłówki na przednich fotelach, jak i te na kanapie, to jedna wielka pomyłka

??? nierozumiem Cię Jaco
Może faktycznie siedzenie jest dupiane i wyciera się łamie i przekrzywia ale zagłówki???

Ja mam siedzenia tzw. niemieckie - napełnione w śorodku jakąś tam specjalną trawą (Tomek Mydłowski zapewne sprecyzuje o jaką wyściułke chodzi) zamiast gąbki , do tego mają lepsze niż seryjne trzymanie boczne i są pokryte nieprzecierajacym się welurem.

Same fotele są EXTRA i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Zagłówki to inna historia, żeby oprzeć o nie głowę, muszę mocno odchylić ją do tyłu - nie jest to ani bezpieczne ani wygodne

Cytat:
2004-07-20 11:56:19, -JACO- pisze:
Ja mam siedzenia tzw. niemieckie - napełnione w śorodku jakąś tam specjalną trawą

ja tyz bym chcial takie, tylko, ze HOLENDERSKIE

Cytat:
2004-07-20 12:04:14, Dicer pisze:
Cytat:
2004-07-20 11:56:19, -JACO- pisze:
Ja mam siedzenia tzw. niemieckie - napełnione w śorodku jakąś tam specjalną trawą

ja tyz bym chcial takie, tylko, ze HOLENDERSKIE

Wtedy fotel szybko zrobiłby się wyjatkowo cherlawy

ale ja tam i tak wolę procenty

Cytat:
2004-07-20 12:17:28, -JACO- pisze:
ale ja tam i tak wolę procenty

a mi (az wstyd sie przyznac) zona nie pozwala
ale kiedys to bylo ze morda caly czas
tak wygladala...