Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-07-14 01:09:25 Czytałem kiedyś o tym chyba na stronie węgierskiego klubu ale nie potrafie teraz tego znaleść. To jakiś wariator zapłony co sam się uczy czy jakoś tak. Ale może to poprostu tylko moduł elektroniczny.
Tytuł strony [ wiadomość edytowana przez: janisz dnia 2004-07-14 01:17:38 ] |
egon Katowice | 2004-07-14 07:33:35 Niestety to nie to. Gdyby to był ten moduł, a którym mowa na węgierskiej stronie klubu, to cieszyłbym sie jak dziecko... |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-07-14 11:27:41 jesli dobrze rozumiem nazwe tego ustrojstwa, to jest to jakis pierdiolnik, ktory zmienia ten zaplon zaleznie od jakosci i ilosci oktanow paliwa i moze warunkow zewnetrznych/jazdy.... |
![]() maxfreitag SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2107 Gdynia | 2004-07-14 20:39:04 witam
a moze ktos wie ile kosztuja czesci jakie to czesci aby dzialalo bo uklad silnika 1.7 jest batdzo rozbudowany jakie maja numery vaz tego calkowicie elektronicznego zaplonu i jaki elektryk zmontowalby to wszystko do kupy w silniku 1500 ja gadalem ze swoim calkiem niesly fachowiec ale jak mi zaczal opowiadac ze do lady to nie warto wsadzac czegos takiego to wiedzialem ze nie da rady i wschodnia technika go przerasta pzdr max |
![]() polen samara Katowice | 2004-07-14 22:47:00 najlepiej w Ladach 1500 wsadzic aparat bezstykowy z Nivy i modul razem z wiazka przewodow z samary i sprawa zalatwiona.moge to zalatwic. |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-07-15 00:32:24 Witam
a mógłbyś podać cene takiego kompleciku? bo byłbym zainteresowany, i chyba nie tytlko ja ![]() |
![]() polen samara Katowice | 2004-07-16 23:01:42 postaram sie zalatwic nowy typ przerywacza.
jezeli chodzi o wycene zaplonu bezstylkowego to za aparat zplonowy 1500, moduł, cewke i wiazke przewodow trzeba dac kolo 320zl. |
![]() adam2106 SYMPATYCZNY GOŚĆ Volvo 480 turbo mysłowice | 2004-07-17 23:51:30 Polen,jak trafisz gdzies nowy typ tego przerywacza to ja kcem od razu 2 albo nawet 3 sztuki! |
egon Katowice | 2004-07-18 20:42:08
No pewnie! ![]() |
![]() Bod Lada Samara Kraków | 2004-07-18 20:49:57 Widziałem coś podobnego w Tavri kolegi ,służyło do przyspieszania i opużniania kąta wyprzedzenia zapłonu ,regulowało się go pokretłem w kabinie i było podłączone do modułu zapłonowego.Podobno pomagało mu to w zimie przy rozruchu zimnego silnika i słabym akumulatorze po zmianie kąta silnik lepiej zapalał.Przypuszczam że i w czasie jazdy morzna było cos zaoszczędzić paliwa przy umiejętnym ustawianiu tego pokrętła. |
egon Katowice | 2004-07-18 22:00:32 Masz jakieś namiary na tego kolegę? Najlepiej adres e-mail albo telefon... |
![]() schwepes zezłomowałem Kraków | 2004-07-18 22:07:49 |
![]() ksyniu3 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada samara/ Felicia ... Gąsocin | 2004-07-19 13:07:28 postaram się to odmnaleźć i jak będę miał to albo przepisze albo moze u kogoś zeskanuje i Ci to podeśle ! może nawet dzisiej się wezmę ża przeglądanie tych gazet ale tego jest uuaaaawięc nie obiecuję że szybko odnajdę no i nie ma 100%towej pewności że to to |
![]() ksyniu3 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada samara/ Felicia ... Gąsocin | 2004-07-20 16:00:33 heh mam ale to nie to . Ach ta pamięć jak widac zawodzi
...jednym z najlepszych wyjść w tej jest zakupienie 2 sztuk tzw.EKO od Rosjan na bazarze za 30 PLN za sztukę.Tzw."Elektroniczny korektor oktktanu" należy podłączyć wg. schematuna obudowie , a zapłon ustawić na 3,4 mm przed GMP.Zakres regulacji do 15 stopni(opóźnienia). Całość podłączyć prze 2 sztuki przełączników błyskawicznych (typu przełącznik migaczy z "zerem" pośrodku )Właczenie w jadną stronę daje zapłon elektroniczny,przełączenie w drugą stronę - zapłon zwykły ( w razie awarii elektronicznego). Przełącznik ustawiony pośrodku pozwala uzyskać szybką informację , który z cylindrów nie pracuje . przy zastosowaniu EKO nie ulegają wypaleniu styki przerywacza (brak iskrzenia).Kondensator też nie jest konieczny.Zimny silnik uruchamia sie lepiej przełanczajac na zapłon zwykły (bo zapłon jest 3,4 mm przed GMP).Hobbyści-elektronicy mogą zmodernizować układ .Jedna sztuka EKO, nadal dwa przerywacze układ scalony-przerzutnik,dwa tyrystory .Dodatkową zabawą (na postojach )moze być regulowanie pokrętłami EKO obrotów tak niskich , jak w "ciężkich" czterosuwach. ..... Świat motocykli nr 5/97 str 34 nio tak mniejwięcej to wygładało no i oczywiście jest tu mowa o jawie a nie samarce hehe , jak widac nic ciekawego tu nie ma ale moze w czymś pomoże |
egon Katowice | 2004-07-20 20:24:21 Dzięki. To dla mnie dość cenne informacje. Mam toto i nadal mam wątpliwości czy chcę to wsadzać do silnika... Tym bardziej, że zrobiłem sobie super remont silnika (najlepsze dostępne części, szlify na cyfrowych obrabiarkach, żmudne ręczne pasowanie, olej Castrol RS 10W60, większość osprzętu nowa, reszta porządnie zregenerowana) i silnik chodzi mi jak marzenie a zapala lepiej niż młodsza o kilkanaście lat Honda Civic... Może lepiej będzie zastosować zasadę "lepsze jest wrogiem dobrego"...
W tej chwili (nawet po 3-tygodniowym postoju) wyciągam ssanie, przekręcam kluczyk i wystarczy, że wał drgnie (nie zrobi nawet jednego obrotu w tym czasie) i silnik pracuje (a akumulator to w zasadzie trup - po 3 tygodniach stania napięcie 8V...) |
![]() ksyniu3 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada samara/ Felicia ... Gąsocin | 2004-07-20 20:34:42 cieszy mnie że mogłem byc choć trochę pomocny ![]() interesuje mnie jeszcze skąd takie cudeńko wyrwałeś bo ja poza ładna jestem również posiadaczem jawy a tam z zapłonem sa zawsze jakieś komplikacje więc może toto ustrojstwo by mi pomogło tylki nie mogę tego dostać !! jak pytałem sąsiadów zza Buga na bazarze to łapali się za głowę i mówili że pierwsze słyszą |
egon Katowice | 2004-07-20 21:25:03 Allegro.
http://allegro.pl/show_item.php?item=27783171 |