| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() barrys maluszek , audi b4 c ... szczecin-zelechowo | 2004-07-13 22:29:50 mam do was pytanie ?! czyjak bede malował auto i pierwsza warstwa bedzie to "corina" na rdze i poloze na to juz podlad od lakieru i potem lakier to sie tem lakier i podklad nie zwarzy????????? prosze o sensowne odpowiedzi!! aha jaki jeszcze kolor wybraci jaki sa ceny lakierówz góry dzieki za odpowiedzi |
Golab82 e30 / e36 Warszawa | 2004-07-13 22:32:16 najtanszy jest bialy, a najdozszy kameleon |
![]() barrys maluszek , audi b4 c ... szczecin-zelechowo | 2004-07-13 22:33:46 jak ztym malowaniem mozna na corine malowac |
Proiss nasty b!tch Olsztyn | 2004-07-13 22:53:02 jak chcesz mam farbe i podkład mogę ci tanio opchnąć kolor identyko jak ma Łukaszc pomarańcz morela miałem malować swojego ale że tak powiem moje możliwości finansowe się powiększyły i szukam jakiegoś eleganta być moze wezmę z poznania
[ wiadomość edytowana przez: proiss dnia 2004-07-14 01:45:30 ] |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2004-07-13 23:27:17 Ale Ci poodpowiadali Najlepiej i najtaniej zrobić to po prostu na nitro-5 litrów to kilkanaście złotych. Inny powód ważenia lakieru, to nieodpowiedni utwardzacz np do podkładu-kupuj podkład z dedykowanym do niego utwardzaczem i poproś o taki, który będzie można rozcieńczyć nitro. Lakier tak samo. To najwazniejsze. Aha! Pamiętaj: największym wrogiem lakiernika jest woda Powodzenia |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-07-14 02:35:54 Słuchajcie a jak z zaprawkami i małymi lakierowaniami?? Niestety kompresora niet. Czy warto inwestować w spraje robione na zamówienie z utwardzaczem?? Koszt niewiele większy a twardośc typowa dla akrylu!! Czy lepiej zwykłe akryle w puszkach??
Aaaa, i jeszcze jedno. Ostatnio zabrałem się za uzupełnianie braków w dolnych częściach drzwi. Powiedzcie mi czy jeśli pomaluję oczyszczoną blachę minią i na to położę warstrę żywicy to czy będzie się to trzymać?? Czy muszę na gołą blachę kleić włókno szkalne z żywicą a potem już tylko wykoczenie?? |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2004-07-14 08:43:20 Zywica minii nie będzie się trzymała-odleci. Kładź ją na zmatowioną gołą blachę
Co do spray-ów to małe zaprawki moż na tym robić choć znam kolesia, który całą furę tak pomalował i wyszło mu to nawet nawet |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-07-14 09:38:01 Podkłady do lakierów to pdkłady antykorozyjne.Po pierwsze podłoże musi być idealnie przygotowane, bez najmniejszego śladu rdzy.Nie mysl że jak połozysz na rdze jakiś środek to zapobiegnie to czemukolwiek.Ten środek co napisałeś nie będzie się raczej nadawał. Akryl ma swój rozcieńczalnik i nie jest to nitro, podobnie podkład z utwardzaczem.
Co do sprayi to całkowicje odradzam.Warstwa tego jest tak cienka że po miesiącu wyjdzie rdza, spraye nadają się do psikania pod pache nie do samochodów |
![]() barrys maluszek , audi b4 c ... szczecin-zelechowo | 2004-07-14 09:43:25 pytam sie was bo mój cały malec jest wymalowany tą corinalub jak kto woli minia jest na opakowaniu nibi napisane ze mozna stosowac pod wszystkie lakiery i podklady z wyjątkiem tych co są na bazie nitro !! dzieki za wypowiedzi a te farbe to chyba zmyje |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2004-07-14 10:16:38
No to ciekawe rzyczy opowiadasz, bo nie ma żadnych przeciwskazań żeby rozcieńczac akryl i podkłady nitro. Wiadmo, że lepiej kupić rozcieńczalnik lepszy ale droższy a różnica w efekcie nie będzie wielka-na nitro po prostu lakier o wiele szybcie schnie. Wymalowałem już garażową techniką kilka fur i zawsze używałem nitro i nigdy nic złego z podkładem ani lakierem się nie działo. Samochody jeżdżą do tej pory i reklamacji nie ma |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-07-14 11:42:22 CZyli co?? Zamiast remontu blachy kupić aregat i pistolet i autko wodą spsikać?? |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-07-14 11:58:08
Po coś chyba te rozcieńczalniki do akrylu wymyślili?Rozcieńczalnik do akrylu nie jest niterem i nie wiem czemu przeczysz.To że może i można tak zrobić to inna sprawa... [ wiadomość edytowana przez: art126 dnia 2004-07-14 12:05:20 ] |