Swiatla awaryjne klasyk 125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moze ktos wie czy w fiacikach takich jak moj byl oryginalnie zainstalowany wlacznik swiatel awaryjnych chodzi mi o taka dzwigienke zainstalowana obok ssania ktora sie zaciagalo, nie o wlacznik taki jak w nowszych modelach ktore posiadaly konsole srodkowa bo nie moge tego znalezc w ksiazce i w przypadku jesli tego nie bylo fabrycznie czy musze miec swiatla migania
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: kwadrat125 dnia 2004-07-14 17:26:57 ]

swiatla awaryjne byly na wyposazeniu wersji sportowych(monte i akropol) masz pewnie zamontowany włącznik od stara, w modelach 74 z bogatszym wyposazeniem byl montowany podwujny wlącznik swiatel awaryjnych i tylnej szyby ogrzewanej na desce miedzy zegarami a radiem.

Pozdrawiam Andrzej

ja mam tama cos kolo ssania co sie wcoska a przy wylaczaniu sie wyciaga - podobno mialy to tylko wersje export

Cytat:
2004-07-14 21:40:44, stasiu pisze:
ja mam tama cos kolo ssania co sie wcoska a przy wylaczaniu sie wyciaga - podobno mialy to tylko wersje export

Stasiu a nie jest to reczny gaz ?

nie nie - to nie jest tempomat - kolejnosc jest taka - linka ssania tempomat i awaryjne

a co jest na tym ciegle wlacznika aearyjnych narysowane? bo mam gdzies taki wlacznik i nei wiem czy to ten sam,

NIe wiem za bardzo nie chce m isie schodzic do auta - ale jakas taka chujinka czy cos . .. taka do gory nogami . .. siakies takie . .

Ja miałem 79r. fiata i u mnie był taki wlacznik ale nie podlaczony bo awaryjne miałem na konsoli srodkowej W kazdym rasie był symbol trojkacika na czerwonym tle i jak sie pociagało to sie zapalal Ja miałem kanta wersje "Lux" Klejone szyby podswietlenie bagaznika, zapalniczka i inne pierdołki

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2004-07-15 13:17:40 ]

jak ktos ma to bardzo chetnie kupie taki wylacznik

no ja rowniez takie cudo z checia kupie ale czy ktos wie czy jest dopuszczalna jazda bez swiatel awaryjnych i czy krawezniki sie nie doczepia
pozdrawiam

Cytat:
2004-07-14 17:26:04, Kwadrat125 pisze:
moze ktos wie czy w fiacikach takich jak moj byl oryginalnie zainstalowany wlacznik swiatel awaryjnych (...)

No ja w '76 nie mam awaryjnych, bo nie muszę .

Cytat:
2004-07-15 16:25:34, Kwadrat125 pisze:
no ja rowniez takie cudo z checia kupie ale czy ktos wie czy jest dopuszczalna jazda bez swiatel awaryjnych i czy krawezniki sie nie doczepia
pozdrawiam

Ktoś wie .
"W autach zarejestrowanych po raz pierwszy przed 01.01.1986 (w skrócie przed '86) nie są wymagane światła: awaryjne,..."

Reszta tego czego nie musisz oraz *co możesz* znajdziesz m.in. >> TUTAJ << (nie chce mi się przepisywać wszystkiego ). Zacytowany fragment pochodzi z mojego drugiego postu w tym temacie.