Tylny most satelity łada 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem już pisałem o nim ale sie okazało że to cos innego niż myślałem otóż obawiam sie że poszły mi zebatki 1-2 na satelitach dużych albo małych bo jak zdjełem koło lewe i kręciłem nim po mało to przeskakuje co jakiś czas jest to mały skok tak jak by się jeden żąbek wyłamał sądze że to duża satelita ponieważ trzeba cały obrót koła zrobić żeby przeskoczyło i teraz mam pytanko czy takie coś ktoś z was robił czy nie jak tak to jak najłatwiej to zdjąc i jak sie do tego zabrać wiem że trzeba pół mostu rozebrać żeby się do główki dostać ale co dlaej jak te satelitki zdjąć i jak do tego podejść

jak dla mnie to najtaniej i najszybciej było by zakupić gdzieś na szrocie lub od kogoś używaną głowice mostu i nie bawić się w wymianę satelit bo pewnie same satelity i koronki (duże satelity) będą droższe od używki całej głowiczki a wymiana łączy się z ustawieniem luzu na dużych satelitach co potrafi zrobić dobrze bardzo mało ludzi tak żeby nie wył most.
Trzeba przy kupnie zwrócić uwagę jedynie na przełożenia mostu które są wybite na kole talerzowym.

dzieki za pomoc ale coś czuje że bez wymiany całych wnętrzności sie nie obejdzie bo źle nazwałem problem poszła mi ta duża żębatka w moscie bo ona jest po lewej stronie a taka przyjemnośc kosztuje 210zł to wole już całość wymienic cały most no chyba że się mylę ale nie sądze pozdrawiam

nie musisz całego mostu od razu wymieniać możesz tylko głowice mosty czyli to gdzie są satelity i przekładnia główna do tego trzeba wyjąć półosie lub tylko wysunąć odkręcić wął z czterech śróbek i głowice od mostu bodajże 8 sróbek i nie należy zapomnieć o wcześniejszym spuszczeniu oleju z mostu oczywiście

własnie o tym myslałem
tylko jedno pytanko czy po takiej wymianie jak spowrotem wsune pół osie to zębatki powinny ze sabą wsółgrać to znaczy zebatki od pół osi i reszta to co wymieniłem oto jest pytanie jak to wymienie to bede wiedział a tak apropo co może być przyczyna tego że jak wymiewniłem pompe i przewody chamulcowe odpowietrzyłem i działały chamulce ale jak po jakimś czasie tzn 5 dni puzniej przyszedłem to chamulców już wogule nie było wina pompy mogła sie zapowietrzyć albo na przewodach mogł dostać powietrza?

Jeśli chodzi o przełożenie mostu, nie wie ktoś, gdzie by można znaleźć przekładnie o najwolniejszym przełożeniu, tzn 1:4,44. Były montowane chyba tylko w 2102 a tych w Polsce raczej nie ma

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Most móżesz kupić za głogowem w kierunku rzeszowa od strony kolbuszowej koszt takiej przyjemności to 200 zł. sam dziszia tam kupowałem mast i są jeszcze dwa.Pozdrawiam.