Wysokie obroty ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, przy dojeżdżaniu do skrzyżowania na tzw. "luzie" obroty nie spadają do normalnej wielkości tylko utrzymują sie na poziomie (1000 - 1500) tylko na LPG i tylko przy rozgrzanym silniku. Natomiast po lekkim dodaniu gazu, obroty spadają do swojej normalnej wartości.
Czy macie jakieś sugestie odnośnie tej nieprawidłowości ?

Samochód Opel 2,0 16V instalacja II generacji

Pozdrawiam

Widzę, iż nie zaciekawiłem osób korzystających z tego forum swoim tematem . Nie mniej jednak, jeśli ktoś ma chęć podzielić się swoimi doświadczeniami w tej kwesti, to proszę go o to .
Pzdr

a jak masz umieszczony/przerobiony wlot powietrza ?
Moze ma to jakis wplyw ?

Pozdr
Gryzzly

Dzięki Gryzzly za zainteresowanie się moim tematem.
Nie sadzę, aby wlot miał tutaj znaczenie, gdyż opisany objaw pojawia się nieregularnie. Jednego dnia jest OK, natomiast kolejnego, bądź za parę dni pojawiają się "wysokie obroty".
Co do wlotu, to w obudowę filtra powietrza włożony jest kawałek elastycznej rury obrócony o 90 stopni względem kierunku jazdy.
Pzdr

a to ni ebędzie czasem brudny przepływomierz albo silniczek korkowy??
ja n apierwszym miejscu bym to wyszyścił

pozdr

Silnik krokowy niedawno (1 m-c) był czyszczony, ale jak wyczyścić przepływomierz ? Prosze o opis tej czynności.

Pzdr

ja przepłukałem przez regulator obrotów ze 50 litrów rozpuszczalnika

pozdr

Cytat:
2004-07-22 23:26:17, omegafan pisze:

pozdr

Hmm ja osobiście do żadnego czyszczenia nie używam rozpuszczalnika - jeśli już to benzynka ekstrakcyjna.

50 litrów ?

Pozdr.
Gryzzly

Cytat:

Ja również używam benzyny ekstrakcyjnej do czyszczenia, gdyż ona jest chyba najbardziej neutralna na pozostałe elementy zawarte w czyszczonym mechanizmie (jeśli są).
Czy czyszczenie przepływomierza jest takie samo w swej czynności jak czyszczenie krokowca ?

Pzdr

ja mialem podobny przypadek w toyocie corolli z 92 (gaznik) i nie zostal on w pelni wyeliminowany tzn. obroty raz sa nieco wyzsze innym razem nieco nizesze ale tak pomiedzy 600 a 900/1000 i przyczyna byl gaznik moze nie tylko ale po jego regulacji juz mi nie wskakuje na jakis 1500-2000