Spryskiwanie szyby w poldku -- woda leci na boczna szybe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zapewne nie tylko ja mam problem przy spryskiwaniu przedniej szyby podczas jazdy w poldku (woda od strony kierowcy leje sie na boczna szybe), nie ma problemu jesli szyba jest zamknieta ale jak jest goraco to jest problem bo woda leci do srodka. Ma moze ktos jakis patent zeby woda leciala na dach a nie ma szybe ?? (moze jakies ustrojstwo przylepiane na slupek odprowadzajce wode na dach ??). wczesniej mialem DF i tam rynienka byla tez na slupkach i nie bylo problemow. Macie jakies rozwiazanie tego problemu ??
Pozdrawiam
Adwert

Skieruj dysze na szybe i będzie wporzo(jeżeli masz caro)
Jeżeli masz te stare spryskiwacze to po prostu malą dziurkę skieruj w szybę.

Ustawić inaczej dysze?

jakoś nie zauważyłem tego problemu .. może to kwestia regulacji albo tego, że mam owiewki na drzwiach zamontowane ..

a może spróbuj szpilką ustawić dysze spryskiwaczy żeby ciecz leciała w żądanym kierunku

Cytat:
2004-07-16 18:05:37, -DLUGI- pisze:
a może spróbuj szpilką ustawić dysze spryskiwaczy żeby ciecz leciała w żądanym kierunku

Własnie już to pisałem.

Cytat:
2004-07-16 18:07:25, car pisze:
Cytat:
2004-07-16 18:05:37, -DLUGI- pisze:

Własnie już to pisałem.

zauważyłem to ale jak pisałem moją wypowiedź to nie było jeszcze żadnych odp. widocznie pisalismy w tym samym czasie tylko , że ty troszke wcześniej na to odp. i tak wyszło. Car: ale pierwsze Polonezy Caro też miały takie spryskiwacze z taką pojedynczą dziurką w podszybiu dopiero póżniej spryskiwacze znalazły się na masce

[ wiadomość edytowana przez: -DLUGI- dnia 2004-07-16 18:20:19 ]

Tak ogólnie frapujący temat,przewiduję kilka stron

Cytat:
Tak ogólnie frapujący temat,przewiduję kilka stron

eee tam u mnie tez leci i sie tym nie przejmuje . A ustawic to se mozecie.... To nie od tego zalezy Chociaz nie ustawiajcie sikawek (czy tam dysz) pod wiatr...

Problem polega na tym ze to wycieraczka jak zbiera wode to ona (ta woda ktora jest juz z boku) zamiast leciec do gory (od pedu powietrza to leci w bok - bo szyba jest zaokraglana) w DF to na slupku jest rynienka i po problemie a w poldku -- kupa. Bardziej to juz opisowo opisowo nie jestem w stanie przedstawic tematu
Pozdrawiam. aha poldek C+

w takim razie zamontuj sobie owiewki

Cytat:
2004-07-16 20:53:07, pablo_fso pisze:
w takim razie zamontuj sobie owiewki

Dokladnie tez tak pomyslalem i kupilem sobie 3 dnie temu taki sprzet i niestety nic nie daje poniewaz woda splywa po owiewce i dalej pod wplywem wiatru wpada na szybe/do srodka ;(
Pozdrawiam

Cytat:
zamiast leciec do gory (od pedu powietrza to leci w bok - bo szyba jest zaokraglana) w DF to na slupku jest rynienka i po problemie a w poldku -- kupa. Bardziej to juz opisowo opisowo nie jestem w stanie przedstawic tematu

Wystarczy jechac szybciej i po problemie

Cytat:
2004-07-16 21:39:52, Skora pisze:
Cytat:
zamiast leciec do gory (od pedu powietrza to leci w bok - bo szyba jest zaokraglana) w DF to na slupku jest rynienka i po problemie a w poldku -- kupa. Bardziej to juz opisowo opisowo nie jestem w stanie przedstawic tematu

Wystarczy jechac szybciej i po problemie

Albo na wstecznym