Gotująca sie woda w zbiorniczku wyruwnawczym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem od niedawna mam silnik 903 w maluchu i gotuje mi sie woda w zbiorniczku wyruwnawczym czego to moze byc przyczyna?? jak auto stoi na postoju i nabierze na wolnych obrotach tem 90 stopni załancza sie dmuchawa i wszytsko jest ok nic sie nigdzie nie gotuje ale jak auto jest w ruchu i dam mu po garach i nabierze temp około 80 stopni woda w zbiorniczku gotuje sie jak w czajniku.Czym moze byc spowodowane gotowanie sie wody??

Takie zjawisko to można całkiem korzytni wykorzystać np do gotowania kiełbasek podczas wycieczki ALE TAK NA poważnie to szczez powiedziawszy nie mam zielonego pojecia co to moze byc!! A gdzie masz chłodnice z przodu czy z tyłu ałta bo słyszałem ze ma to znaczenie i chłodnica z tyłu kojarzy mi sie z takimi objawami popostu rury chłodzące są za krótkie i niema strat cieplych czy coś takiego ale ja sie na tym nie znam i nic nie sugeruje pozdrawiam

Cytat:
2004-07-17 13:24:07, BladyRS pisze:
Takie zjawisko to można całkiem korzytni wykorzystać np do gotowania kiełbasek podczas wycieczki ALE TAK NA poważnie to szczez powiedziawszy nie mam zielonego pojecia co to moze byc!! A gdzie masz chłodnice z przodu czy z tyłu ałta bo słyszałem ze ma to znaczenie i chłodnica z tyłu kojarzy mi sie z takimi objawami popostu rury chłodzące są za krótkie i niema strat cieplych czy coś takiego ale ja sie na tym nie znam i nic nie sugeruje pozdrawiam

chłodnica z przodu

Skutek gotowania wody podczas jazdy to zbyt slabe jej chlodzenie wiadomo ze silnik bardziej sie grzeje jak sie jedzie niz na wolnych wiec sprawdz czy chlodnica nie jest zakamieniona albo zwieksz otwor na chlodnice ewentualnie zmien czujnik wlaczania wiatraka na taki ktory sie wlacza przy nizszej temp.

Mam pytanie????
Który to twój temat ????
10 ty ? 15 ty ?
Nie mozna wszystkiego w jednym ?????
Nei kazdego obchodzi 15 tematów o 1 bobie.

Cytat:
am pytanie????
Który to twój temat ????
10 ty ? 15 ty ?

dobrze gada

wyrównawczym

Witam!
Marcin, a jesteś pewien że układ jest dobrze odpowietrzony?
Pozdrawiam

Cytat:
Mam pytanie????
Który to twój temat ????
10 ty ? 15 ty ?

nie ma to jak niekonstruktywna krytyka nic nie wnoszaca do watku

Ja stawiam na uszczelke głowicy. Marcin jak po wymianie?

dzis złozyłem wkoncu głowice z nowiutka uszczelka z cc 900,srubami do głowicy z fiata uno i uszczelniaczami tez fiata uno plus nowa pompa wody jutro pruba generalna podłaczyc tylko węze do pompy zalac wode i jazda!!!

Cytat:
2004-07-28 19:36:35, marcinzabrze pisze:
dzis złozyłem wkoncu głowice z nowiutka uszczelka z cc 900,srubami do głowicy z fiata uno i uszczelniaczami tez fiata uno plus nowa pompa wody jutro pruba generalna podłaczyc tylko węze do pompy zalac wode i jazda!!!

I co pryszczu chciałeś sprzedać te padakę bo miałeś problem z tą wodą.Hehe.Idz do domu.

Cytat:
2004-07-28 20:40:02, Hycelius pisze:
Cytat:
2004-07-28 19:36:35, marcinzabrze pisze:

I co pryszczu chciałeś sprzedać te padakę bo miałeś problem z tą wodą.Hehe.Idz do domu.

przeciez ja ci sie nie musze tłumaczyc po co głowice sciagałem.Jestes frajejr i tyle sam masz padake zal ci w dupe sciska wez idz popakoj albo wdup se szczała bo spadasz frajeze.Takich dupkow jak ty sa tysiace i nie mam zamiaru takim jednym dupkiem sie przejmowac.Juz ci mowiłem masz problem do podskocz a nie kozaka zgrywasz z jakims starym wyłochanym uno.Stray kup sie ciepły bigos a nie opowiadaj jakis farmazonów.Pryszcza to sobie poszykaj na tym koksowatym gownie.Teraz wychodzi co te koksy robia z głowami takich parszywcow jak ty wielki geroj koks w uno turbo buhahahaha.Wez daj do profilu to parszywe zdjęcie hahaha.

[ wiadomość edytowana przez: marcinzabrze dnia 2004-07-28 21:27:55 ]

Ty pryszczu na dupie jestes dla mnie zwyklym parchem jakich wielu nawet z toba nie dyskutuje.Mozesz mi jedynie poszczekac na forum normalnie bym cie zabil.
I zezłomuj te swoją gównianą rudere z gotującym się zbiorniczkiem od chłodnicy.A takie wychołane uno to w życiu nie będziesz miał biedny szaraczku,chyba że twoją biedna rodzina wezmie kredyt i zastawi pod hipoteke klite w której mieszkasz.Nawet ci Pryszczu na dupie nie wymienię jakie mam samochody bo twój móżdzek na cherlawej szyjce nie pojmie tego i weżmie to za abstrakcje.Daj meilla wyśle ci swoje parszywe zdjęcia żebyś mógł na mój widok trzepać sobie kitę zanim cie na dobre wezmie twoj chłopak.

Cytat:
2004-07-28 22:29:35, Hycelius pisze:
Ty pryszczu na dupie jestes dla mnie zwyklym parchem jakich wielu nawet z toba nie dyskutuje.Mozesz mi jedynie poszczekac na forum normalnie bym cie zabil.
I zezłomuj te swoją gównianą rudere z gotującym się zbiorniczkiem od chłodnicy.A takie wychołane uno to w życiu nie będziesz miał biedny szaraczku,chyba że twoją biedna rodzina wezmie kredyt i zastawi pod hipoteke klite w której mieszkasz.Nawet ci Pryszczu na dupie nie wymienię jakie mam samochody bo twój móżdzek na cherlawej szyjce nie pojmie tego i weżmie to za abstrakcje.Daj meilla wyśle ci swoje parszywe zdjęcia żebyś mógł na mój widok trzepać sobie kitę zanim cie na dobre wezmie twoj chłopak.

hm, wymowne wymowne..nie ma co...

"Juz ci mowiłem masz problem do podskocz a nie kozaka zgrywasz"

marcinku jestes smieszny.