| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-07-17 13:01:38 Ja bym powiedzial ze to zaplon - jest przestawiony i wali iskre w zlym momencie.
Ale rownie dobrze moze byc tak dla tego, ze pasek rozrzadu(o ile jest) ma juz dosyc i przeskakuje - przez co rozrzad jest przestawiony. Moze tez zawor sie nie domykac - ale to raczej by takich objawow nie bylo - predzej by w ogole nie odpalil. byc mzoe ze palec sie skonczyl w aparacie, albo oprzerwy brakuje- albo caly sie poprzestawial. Aaa i jeszcze jedno - odpalanie na gazie moze ciagnac rowniez skutek spalenia sie calego auta. Ustaiwanie zaworow jest wazne przy gazie - i to bardzo - ro chyba wiemy wszyscy - trzeba pamietac ze na zimno sa inne luzy na zaworach i miedzy innymi dla tego odpala sie na benzynie. tak mi sie zdaje - glownie to tez aby podgrzac parownik czy mikser czy co tam jest |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-07-25 22:22:31 Zapłon!! mi przy starym zużytym zapłonie prawie cały czas strzelał a poszło mi łożysko..... i nie wazne czy na zimnym czy na goracym silniku...
teraz po wymianie na nowy nawet nie pryknie |