| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mateo32 Opel Omega A 2.0i Łomża | 2004-07-17 23:10:57 Moją Bestię czeka to samo, na nastepny tydzień umawiam się z lakiernikiem.Cena 800zł(2 błotniki,gdzie niegdzie małe zaprawki) + moje reperaturki.Nie myślałeś żeby zaokrąglić je na Lotusa |
disel Gliwice | 2004-07-17 23:31:45 ta guma byla przyklejona wiec raczej odzyskac sie nie da.
nowej nie bede zakladal. |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2004-07-17 23:47:38 a może właśnie ta guma to chroni żeby syf sie ni edostawał do środka , był tam i korodował |
disel Gliwice | 2004-07-18 08:36:25 w 13-nasto letnim aucie ta guma na serio wyglada jak by byla przyklejona |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2004-07-18 10:10:52 Co do tej gumowej listewki to fakt, że drzwi szybciej rdzewkę łąpią (na styku guma - drzwi).
Z listwą jest ciszej w aucie oraz górna część progu nie jest brudzona. To tyle za i przeciw. |
disel Gliwice | 2004-07-18 10:25:35 zamotalem sie!!!!
listwe zakladam na 100% myslalem ze pytacie o gume na reperaturce |
WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-07-21 11:41:36 Ja ta liste sciagnełem wogle tej gumy nie mam .Czy zabrudzenia sa czy ja wiem rok temu robilem generalke blacharki i od tamtej pory nie mam jej ,a rdzy nie widac .Dla mnie ta guma jest nie potrzebna tylko sie woda zbiera i gnije .To takie moje odczucie.
pozd.Wojtek |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2010-06-08 18:19:39 a propos, po zdjęciu listwy (czytać dotknięciu bo sama spadła) oczom moim ukazał się taki oto kwiatek
w przerażeniu zdjąłem (tzn zerwałem) listwy pozostałe
po polerowaniu i myciu jest tak
zastanawiam się jeszcze czy zaspawać dziury i nie bawić się już w nowe listwy, bo i tak przyjdą zderzaki irmiego a te przecież są prawie gładkie
PS a co do podwozia to Siódemka ma rację, wystraszyłem się już po wstępnym myciu [ wiadomość edytowana przez: katanos dnia 2010-06-08 18:21:01 ] |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2010-06-09 15:42:28 7Gsi dobrze prawi sam mam już za sobą walki z rudą. Nawet w Bfl z 2002r podłoga jest już miejscami zgnita!!!! z przodu na podłużnicach jest rdza, na dole nadkola wypłukuje woda konserwacje, w miejscu podkładania lewarka i za plastykowym progiem. Polecam jakis ostre narzędzie i wszystko co podejrzane skrobać, oderwać, kontrolować w odpowiedznim momencie można jeszcze to uratować. Wszystko czyściłem taką małą slifierką precyzyjną potem konserwacja Brunoxem 2 razy zgodnie z instrukcją 24h odczekać i na to jakiś lakier np. hamerait itp potem można jakieś baranki |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2010-06-09 18:43:23 Przeglądając stan karoseri i wszelkie zakamarki dochodzę do jednego wniosku.
To nie prawda że omegi mają kiepską blachę - problem jest w tym że producent nie pomyślał o odprowadzeniu wody a już na pewno nie sprawdzano gdzie się podziewa woda po dużym deszczu (bo niby kto takie testy przeprowadza) a jednak inne auta lepiej to znoszą. Wszelkiego rodzaju listwy, nakładki i wiele części profilów w naszych bestiach to istne zbiorniki na wodę, aż nerwy biorą jak się patrzy na takie niedoróbki. W związku z powyższym, po oczyszczeniu auta z rudej należałoby złapać wiertarkę z małym wiertłem i samemu chyba takie odejścia dla wody porobić np lub przede wszystkim w drzwiach
Uwaga na blacharzy, po odebraniu auta trzeba wszystko skontrolować. Ojciec odebrał auto (dobrze ze nastepnego dnia wymieniałem mu głośniki) a w drzwiach pod tapicerką znalazłem mokrą gazetę, qrna jak gąbka nasiąknięta. |