MotoNews.pl

BRC Blitz - regulacja / Diagnostic Box

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. Gdzie w Warszawie mozna porzadnie wyregulowac instalke z Blitzem za pomoca Diagnostic Box ?
2. Jakie napiecie w woltach odpowiada pierwszej diodzie (w Diagnostic Box) wskazujacej poziom otwarcia attuatora i o ile wzrasta napiecie miedzy kolejnymi diodami ?

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Michał

0V attuator zamknięty, 7,5V - attuator otwarty. 10 diód. 1 dioda - 7.5V/10

Co prawda Blitza już nie mam, ale mam pytanko. Może któraś z osób, która to regulowała, bądź montuje będzie mogła mi pomóc.

Jak kręcę potencjometrem od częstotliwości emulatora lambdy, to jak zachowuje się częstotliwość jak kęcę w kierunku (widok na PRki od strony brzegu płytki) zgodnym z ruchem wskazówek zegara a jak w przeciwnym?

Nikt nie wie?

Niestety nie mam/nie miałem Blitza, a w instrukcji strasznie zagadkowo to opisane . Jak chcesz, a nie Masz to podeślę Ci to, ale zdaje się instrukcję to Ty masz.

Instrukcję to mam, ale tam nic nie ma. A pytam, bo zauważyłem na tym blitzu, że ten peerek miałem całkowicie w prawo skręcony, i ECU nie łapał błędów.

A nie chce mi się podłączać tego badziewia, bo to i oscyloskop byłby potrzebny, i generator.... A może ktoś jednak wie jak się zmienia ta częstotliwość wraz z kręceniem Peerkiem?

wszystoko co powinneś wiedzieć o twojej instalacji BRC blitz http://autogas.pl/modules.php?name=Tutoriaux&rop=tutoriaux&did=6 a diagnotstic box wystawiony jest na allegro.

Cytat:
2006-08-15 14:50:38, dawid_24 pisze:
wszystoko co powinneś wiedzieć o twojej instalacji BRC blitz http://autogas.pl/modules.php?name=Tutoriaux&rop=tutoriaux&did=6 a diagnotstic box wystawiony jest na allegro.

Oj pod tym linkiem, to jest tyle, co powinien wiedziec montarzysta a ja chcę wiedzieć jeszcze więcej
A że diagnostic jest na Allegro to wiem, bo sam go wystawiam, hehehe

[ wiadomość edytowana przez: Kamil_H dnia 2006-08-15 22:05:22 ]

czy to normalne że przy instalacji brc blitz na węzu gazowym oprócz attuatora elektrycznego montuje się jeszczę ręczny register (śróbę) do regulacji gazu???

Cytat:
2006-10-18 20:39:21, damian-k pisze:
czy to normalne że przy instalacji brc blitz na węzu gazowym oprócz attuatora elektrycznego montuje się jeszczę ręczny register (śróbę) do regulacji gazu???

Raczej tak. U mnie tez oprocz attuatora jest register.