Polonez 1.4 Rover

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam chciałbym wiedzieć co o inm sądzicie. Ja cały czas słyszę o tym aucie głównie złe rzeczy. Jak rozmawiam z właścicielami to tylko narzekają na ceny części. Ja zainteresowałem się nim, bo wyleczyłem się z 2.0 DOHC z 132 bo nie będe kupował dobrego silnika za około 3 tys. a za 500 zł do remontu to nie chce bo ja chce jeździć a nie grzebać w aucie

No jest to chyba jedyna wada tego autka że częśći są drogie ale za to nie psój się tak bardzo no i jak będziesz szalał to most coś o tym powie napewno. To jest silnik z hondy więc ceny jak do japończyków

[ wiadomość edytowana przez: bandzior dnia 2004-07-19 13:22:46 ]

Ja jakbym mial kupowac poldka to juz tylko z tym silnikiem.

ja tak samo - jak bym kupowal to tylko roverka, nawet sie zastanawialem czy tego nie sprzedac i nie kupic 1,4...

a ja jakoś wielkiego przekonania nie mam.. bo jak sie zacznie sypać to już awariom podobno końca nie ma.. a zaczyna sie od uszczelki pod głowicą....
osiągi może nieco lepsze (w końcu 103 KM to ma) ale pytanie czy to jest konieczne.. w sumie jakby to przekalkulować to jakby mi polde chodził tak jak cyprysowi to nie sprzedałbym go do śmierci mojej albo tego auta( a sądzać po stanie i po zamiarach właściciela to ten poldek mnie przeżyje ) - nie wiem ale wydaje mi sie że trudno spotkać dobrze utrzymanego rovera do sprzedania

masz racje - trudno znalesc dobrego roverka. dlatego kalkulujac (znam moje auto na 100%), wole kiedys zrobic remont silnika, walek od swiatka, filtr sportowy i jeszcze kilka drobiazgow i nim smigac, niz zamieniac, bo strace. A tu wiem co mam...

ps Scooby - co mialo oznaczac: a sądzać po stanie i po zamiarach właściciela to ten poldek mnie przeżyje

bo stan jest zaje.. tylko chyba masz sprzęgło do wymiany

tak, od okolo 3 tys km... ale slizga sie dopiero jak stoje w upale w korku 30 minut... jescze krzyzak i kilka drobiazgow, choc jak juz pisalem w innym, poscie zaczal brac olej wiec jakis pierscionek poszedl... buuu. ale to naprawie i juz nie bede jezdzil do 6 tys obrotow - nie polecam!!! czlowiek uczy sie na bledach... cale zycie. ale autko mam od niedawna (dopiero 8 tys km) i jeszcze chce przy nim trochu porobic i nim trochu pojezdzic wiec wszystko przed nami!!!

no tak od takich nic tylko sie uczyć zepsuł to naprawia a nie idzie na piwo(powiedział wskazując na siebie )a tak na poważnie to jak dla mnie stan auta jest świetny.. nawet kurzu znaleźć w nim nie sposób

mojego? juz go tak nie zachwalaj... dam ci sie przejechac next time. a kurzu bylo co niemiara - zwlaszcza po paleniu "gumu" (i sprzegla) auto bylo naprawde czyste na tuning show w krakowie... oddaja to fotki w profilu...

a twoj poldek tez niczego sobie. przynajmniej audio masz lepsze... moze kiedys pomysle o tubie? kto wie...

audio lepsze to ma Ali-en.. ta estradówka robi swoje!!
ale i tak bede lepszy jak skończe

o tak mezczyzne poznaje sie nie po tym jak zaczyna tylko po tym jak konczy!

Święta racja

Autko cyprys masz swietne. Moja zaba blado przy nim wyglada. Ale troszke konikow by sie jeszcze przydalo bo jette ledwo co lyknoles A co sie tyczy audio to ja tez jeszcze nie skonczylem

Chyba nikt jeszcze nie skończył

jette ledwo lyknalem?? co?? to bylo tak - ty zaczales wyprzedzac i ja za toba zeby sie nie zgubic , koles przyspieszyl, ty ledwo co dales mu rade/strasznie dlugo go wyprzedzales/ a ja wisialem ci na ogonie i modlilemn sie abys szybciej pojechal bo z przeciwka juz jechali... ty wskoczyles ledwo przed niego i sie zawachalem czy sie zmieszcze jeszcze przed nim a za toba, czy juz chamowac i chowac sie za nim... ale jak widzisz udalo sie czyli koniki nie zawiodly ja tam po redukcji na 3 przy ponad 100 na godzine mam jeszcze czym wyprzedzac bo od 3500 poldek zbiera sie calkiem calkiem... ale kilka konikow sie przyda i napewno o tym jeszcze pomysle /narazie brak kasy...

Cytat:
2004-07-20 21:21:27, k1cyprys pisze:
bo od 3500 poldek zbiera sie calkiem calkiem

A ja mam głupie wrażenie że właśnie po 4000 mój poldek gorzej się zbiera niż do 4000 ciekawe dlaczego??

a wg fabryki masz najwyższy moment przy 5200obr/min

powiem wam ze moj najlepiej przyspiesza 3700-3800 do 4500, powyzej 5000 5500 to juz wyraznie slabnie...

No to chyba wszystkie tak mają