| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ekimm Espero Warszawa | 2004-07-19 13:20:27 Witam!! Czy zaciagajac hamulec ręczny podczas jezdy jesteście wstanie zablokować koła ? bo ja juz sam nie wiem czy tak ma być czy mam cos zwalone, a wiec reczny za dobrze mi nie trzyma za cholere nie zablokuje mi kół w czasie jazdy rozebrałem bebny wszystko OK okładziny wporzadeczku, naciagnołem linke ale to nic nie dało - jak jest u was czy to wina okładzin ? |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-07-19 22:18:05 Na mokrym blokuje mi kola, na suchym prawie nigdy. Pamietam raz mi sie zablokowaly, zdziwilem sie troszke jak nagle uslyszalem pisk, dopiero po chwili dotarlo do mnie, ze to ja Najlepszym, darmowym sposobem na poprawienie recznego jest hamowanie nim z wiekszych predkosci. Po paru takich hamowaniach bedize lepiej lapal, niestety raczej nie bedzie to to czego bysmy chcieli. Moze jeszcze linke nasmarowac w pancerzu - u mnie nie chodzi najlzej... nie wiem. |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-07-19 23:20:12 jesli jest dobrze wyregulowany chamulec to zablokuje kola.....da sie to zrobic ale niewiem w jaki sposób |
ekimm Espero Warszawa | 2004-07-19 23:33:40 .. no chyba za cięzka fure mamy, tyle że byłem oststnio w bieszczadach serpentuny ostre hamowania hamulce sie rozgrzały na maxa stanołem na drodze pochyłej zaciągnołem ręczny a tu dupa samochodzik się zsuwa, podejżewam ze to od za nadto rozgrznych hamulcó pozatym full zapakowany 4 osoby i bagarze, ale nie podoba mi się to poprzednio miałem renówke 19 fakt ze nie ta masa ale było o niedo lepiej z ręcznym i blokowało kółka ale temu się nie dziwie reno miało lekka dupke, tylko przeraziłom mnie to ze na rozgrzanych hamulcach mi ręczny nie trzymał |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2004-07-20 09:43:08
No z tego co wiem i probowalem to w Espero sie tak nie za bardzo da. Regulacja recznego jest we wnece pod samochodem, jest to zwykla sruba regulujaca kiedy reczny zaczyna lapac - znaczy hamowac, bo kol zablokowac sie wlasciwie nie da. Przejechalem sie ostatnio Almera (przed przedostatnia) i tam reczny nie dosc, ze chodzi leciusienko, to jeszcze hamuje pieknie. W Espero, zeby zahamowal jako tako musze ciagnac go na hama do gory, tam bardziej cywilizowanie to wygladalo... |
ekimm Espero Warszawa | 2004-07-20 09:57:57 jakoś kiepsko pomysleli z tym recznym cięzko chodzi nie blokuje |
ekimm Espero Warszawa | 2004-07-20 10:10:15 ... jak sama nazwa wskazuje a to samoregulatory one same sie nastawiają, przy zakładaniu bebna skreca się je bu nałozyc bęben a póxniej one same sie nastawiają jedyna regulaja recznego polega na naciagu linki, może zmiana na inne okładziny by pomogła sam nie wiem |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-07-20 11:56:39 Nowe bębny, nowe szczęki, nowa linka odpowiedio wyregulowana i jest jak ma być: równo i blokuje koła |
Raku Daewoo Espero 1.5 GLX Jastrzębie Zdrój | 2004-07-20 12:48:09 6 letnie bębny, szczęki i linka ręczny blokuje na pisk |