| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-07-21 10:10:16 Skoro amorek stuka to... weź amorek w rączę drugi w druga i idź nastukaj temu sprzedawcy. Mogę się założyć, że obudzisz w nim sprintera i będzie dużo szybszy niż przy wypisywaniu kwitów. Ps.: Nie odpowiadam za konsekwencje... to tylko rada. |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-07-21 10:24:44 mam speca od tego pod wawa... jakby co dam namiar...
przerobi ci je pod twoje wymagania u mnie sie to trzyma jak dotychczas niezle |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-07-21 10:29:34
Taa, Z amorami to się już bujam 6ty tydzień. Po zakupie postanowiłem wymienic tyły, bo lewy ciekł a rękawy do nivo były poszarpane. Kupiłem "oryginały", czyli gazowe Delco, wraz z montażem w moim zaprzyjaźnionym warsztacie. Zacząłem jeździć, samochód nowy, nie do końca wyczuty, inne gumy z tyłu bo poszły do reklamacji, itd. W każdym razie miałem przekonanie, że w porównaniu do A, to B jest dokumentnie sp... Ale jak wyczaiłem przy przejeździe studzienek, że buja mnie tylko lewą stroną, a prawa idzie sztywno, pojechałem na wytrząsarkę. Tam szok: lewy 15%. Ja tam spokojny człowiek jestem wziąłem wydruk i do mich machaników. Oni wielkie oczy, zaczęli bujać wozem - mówią że dupa bezdyskusyjnie, załatwią reklamację i żeby wpaść za 2 dni na wymianę. Tak zrobiłem, oni sprawdzali po wymiance, ja jeździłem, było nieźle, ale wciąż wrażenie że albo Opel spierdolił to B, albo moje A było bardziej podłubane przez Irmchera niż mi się przez 6 lat wydawało. Po 2 tygodniach jazdy (i rosnącym wq*niu) pojechałem na badania techniczne. I tam się dopiero zdziwiłem. Lewy (ten wymieniany!) 0 [zero] %. No to się zagotowałem. Wydruk, mechanicy, gadka. Oni szukają szczęki po ziemi (ze zdziwienia a nie rękoczynu), bujają wóz - sprawa jasna. Przepraszają, mówią że przez lata nie miewali problemów z Delco itd. W każym razie pożyczyli mi coś na lewą stronę i na tym jeźdźę już ponad tydzień, zanim nie wróci mój reklamowany. BTW to podczas poprawki badań technicznych okazało się, że ten pożyczony ma wydajność tylko o 2% mniejszą od nówki Delco. Jak mi trzeci raz to badziewie poleci, to wyrzucam oba. Czy ktoś wie kto robi gazowe tyły z nivo do MV6 i ma z nimi doświadczenie? Oprócz Delco spotkałem w katalogach - Monroe (chyba się nie zdecyduję) - Bilsteina (no właśnie ??? ) Się rozpisałem.. Robert PS: innym razem spisze epopeę o reklamacji Fuldy. |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-07-21 10:55:54
AFAIK to faktycznie do SE(J) to w standardzie automatyczne nivo dawali. No do SEJ to już na bank. W opcji do 3000 były z elektroniczną regulacją twardości takie jak w seniorze, ale to zupełnie inna bajka. To może później na zamówienie też, i powinieneś mieć to ? Briefu nie masz? Robert |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-07-21 11:04:37 Mam brief, i tam nic nie widze (nie znam niemieckiego, wiec moje widzenie moze byc lipne).
Ale jest faktem, że w aucie nie ma zwyczajnie instalacji pod nivo. Nie ma wężyków od bagażnika. Mechanik stwierdził z całą odpowiedzialnością, że w moim aucie nivo nie ma i nie było, tak jak "J" jest w numerze silnika, choć to dziwne. |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-07-21 11:08:18 Ja tyz nivo nie mam i wcale nie narzekam.
Mam takie, jakie sobie zazyczylem i jezdzi mi sie swietnie |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-07-21 11:15:15 Ty to dopiero jakbyś pojechał z tym swoim XEI, to by sie zaczeli czepiac....
Nic by im nie pasowało do ich mądrych książeczek.... |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-07-21 11:25:30 walic ASO i ich ksiazeczki
jak chcesz robic pod siebie zawieche daj znac... |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-07-21 11:31:47
Z "teorii" wynika, że sedan <=> SE, karawan <=> SEJ Ale oczywiście zawsze mógł się trafić maniak, który zażyczył sobie SEJ w sedanie, tak jak XEI z automatem Robert PS automatyczne nivo to po niemiecku "automatische Niveauregelung" |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-07-21 11:57:51 W sedanach było Nivo nie automat - do zewnetrznego kompresora.
Wentylek w bagazniku - u mnie sama dziurka - węzyki do amorków. W caravanach jest i kompresor. A SEJ sobie jest, i tak od nowości.... |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-07-21 12:26:56
a tak to juz mialem, gdy chcialem ustawic geometrie... to co tam teraz jest nie ma nic wspolnego z seryjnymi nastawami |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-07-21 15:25:02 ja tam olałem nivo i jest świetnie. Zamiast walić kasę w pompowane wynalazki Delco olej to i zapodaj jakieś zwykłe tylko dobrej firmy (myślę, że będą tańsze). Chyba, że oma służy do wożenia cementu, cegieł i papy na budowę Ja się już nauczyłem, że przy oszczędzaniu na amorach się dwa razy traci... nigdy więcej wynazazków typu delphi, delco itp. bilstein, sachs, KYB, ewentualnie monroe (ale jakaś dobra seria) trakie moje zdanie |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-07-21 15:39:38 A gdzie w końcu kupiłeś BOOGIE te amorki?u Konarskiego? i gdzie je zmieniałeś?tam gdzie ja mówiłem?, i czy zwą sie SACHS ADVENTAGE?-czy jakoś tak.Qrna ale jaja wyszły z tymi amorami,ale to pewnie przez to ,że wszystko było w pośpiechu i na ostatnią chwile. |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-07-21 15:55:37 Cześć Seba
Tam gdzie mówiłeś nic nie mieli na półce... Pojechałem do Eko-Naftu. I tam mieli. A montowałem w zakładzie który sami polecili, obok. U Kniecia (nazwisko właściciela) , ktoś z rodziny kiedyś mi mówił że facet jest OK. Pospiech pośpiechem, bo zakład był czynny chyba do 16-tej. Oni jak mają klienta to robią. Ale w sklepie sprzedali towar wybrakowany, ot co. Nieraz zmieniałem amorki, i nigdy żadnych jaj nie było. Wymiana 30 minut, i zapominam o sprawie..... |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-07-21 16:12:00 Nio to ładnie Boogie.Znam Kniecia,jeżdże do niego na komputer.Kiedyś kupowałem w Eko-Nafcie,ale się zraziłem 1,5 roku temu jak chcieli mi pierścienie na pierwszy szlif do Omy sprzedać za 450zł,i na dodatek jeszcze bardzo nie wiedzieli jakie.Chcieli mi dać na farta(może będą dobre a może nie),pajace-wyśmiałem ich i od tamtej pory jeżdże do Konarskiego.Knieć na pewno zrobił wszystko OK.Dali ci jakieś trefne amorki.Jedź sie kłocić z baranami.Pozdrówka. |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-07-21 17:23:24 Ja na razie do Ekonaftu sie nie zrazilem, olej kupuje i inne pierdoły.
Zobaczymy, na razie musze poczytac o tej nowej niezgodności z "uimową" bo za cholere nie wiem o co w tym biega, i jak to egzekwować...... |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-07-21 22:56:38 Gwarancja swoją droga a dwód zakupu swoją. Jeśli masz paragon to wal w nich śmiało!!!1
|