Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() tomcio Omega B 2.5 TD Warszawa | 2002-11-28 18:04:24 Ad.1 Niewiem jak jest w Vecrtrach - lecz moja Omesia ma taka przypadlosc, ze pilot sie rozprogramowuje(rozsynchronizowuje)
Czy podczas przyciskania zapala Ci sie jakas diodka na pilocie, jezeli tak to moze sie rozprogramowal ? Pozdrawiam |
![]() Tomek_gdy Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2002-11-28 18:13:16 jesli wciskasz guzik w pilocie i nic nie ma to moze padla Ci bateryjka rozkrec go i zobacz czy ma ona wogole napiecie, raz na rok srednio wymienia sie bateryjke. jesli wciskasz guzik na pilocie i zapala sie lub lekko pulsuje czerwona dioda w pilocie to wszystko jest ok, ale mogl Ci sie przestawic trymer w pilocie, nastrajamy go w nastepujacy sposob, rozkrecamy pilota, i na plytce bedzie takie male ustrojstwo ktore ma w sobie taka mala srubke, stan blisko auta wciskaj guzik i leciutko krec ta srubka tylko musisz nia krecic czyms plastikowym, jak nie masz plastikowego to mozesz metalowym srubokretem ale wtedy jak krecisz to nie wciskaj guzika na pilocie, bo metalem zmienisz pojemnosc trymerka, czyli krecisz potem klikasz guzik, i tak dalej. Jak ustawisz juz odpowiednia czulosc to oddalasz sie od auta i patrzysz jak daleki masz zasieg w razie slabego zasiegu krec tak zeby na odleglosci 5 metrow od auta pilot dzialal bez problema.
Jesli te operacje nie pomoga to wina lezy po stronie odbiornika w aucie, i tam musisz sprawdzic czy dochodzi napiecie czy gdzies nie wywalilo bezpiecznika. troszke namieszalem, moze zaskoczysz o co mi mniej wiecej biega, a najlepiej jak bym sam tam zajrzal ![]() |
![]() Parker Opel Vectra B Kombi ... Pruszków | 2002-11-28 20:57:43 Jaki pilot ??? Ja mam wbudowane otwieranie/ zamykanie w kluczyk . Fabrycznie Vectra B . |