| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-07-22 01:41:25 ani drgnie ??...he he.... |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-07-22 21:23:32 heh ... no wiec tak sposób domowy
narzedzia: 1 - 2 metrowa rura lub breszka grunt zeby miala 2 metry 2 - majzelek (przecinak) dosyc dlugi z plaskim koncem 3 - solidny mlotek najlepiej 2 kg 4 - klocek drewniany lub kawalek deski sposob zastosowania: wsuwasz rure nad wachaczem od przodu az pod podloge wkladsz klocek drewniany na jej koncy pod podlogą tak aby rora wspierając się na podlodze nieuszkodzila konserwacji od dolu kazesz komuś stanąć na końcu rurki wystającym z przodu(po ukosie) rury..... bierzesz majzelek( przecinak) wsadzasz koncówke pomiedzy zwrotnice a gume sworznia tak aby koncówka dotykala samego sworznia caly czas ktoś musi stac na rurce.!!! walisz w przecinak mlotkiem jeden pożadny szlak... niema byka musi wyskoczyc..! sposób humanitarny bo nieponiszczysz wszystkiego do okola od mlotka a skuteczność gwarantowana i sie nienarobisz... |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-07-23 00:47:01 Adminek wlasnie o takie slowa mi chodzilo |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-07-23 07:32:18 Witam!
Ja robiłem coś takiego w zeszłym miesiącu. Również nie obyło sie bez kłopotów ze ściągnięciem sworznia. Ale uciekając się trochu do teorii inżynierskiej którą posiadam Możesz mi wierzyć na słowo. po 5-6 mocniejszych udeżeniach sworzeń po prostu wypadł. Z drugiej strony było już gożej, nie obyło się bez Kur...nia. ale również sama odpadła. Pamętam gość nam kiedyś tą zależność tłumaczył na wykładach z mechaniki (a konkretnie z dynamiki), ale aby się nie ośmieszyć nie będę przytaczał (bo już dokładnie nie pamiętam). Pozdrawiam i życzę powodzenia. |