MotoNews.pl

KOREK WLEWU PALIWA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powiedzcie mi moi drodzy czy wam też się psuje a właściwie zacina korek wlewu paliwa dzisiaj męczyłem się na stacji bez mała 15 min. aby otworzyć korek
Czy należy jakoś to naprawiać czy może wystarczy zapryskać to WD-40. Poradzcie bo nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić a na noc nie chcę zostawiać wlewu ze szmatą w baku.

Rozbierz, przesmaruj wazeliną techn. i na jakies 2 lata masz spokój.

tylko jak to rozebrać aby nie zepsuć

Jak wyciągniesz korek, to jest tam taki pierścionek-zawleczka. Jak go wyjmiesz, całe ustrojstwo się rozłoży.

Przepraszam za swego rodzaju nachalność z mojej strony , ale czy tam nie ma żadnych elementów, które gdy rozłożę korek na części nie wyskoczą mi gdzieś i się rozlecą ta że nie będę wiedział jak to ustrojstwo złożyć

Nie, krzywki wkładki zamka są poblokowane. Sam mechanizm rozłożysz.

Dzięki Wilku, na ciebie zawsze można liczyć

Już niedługo

Ja oryginalnym kluczykiem nie otworze wlewu a odrabianym tak to dopiero

A jak to się ma do zamka od drzwi kierowcy bo ten mi się zacina Jego tez można przesmarować ???

Można, Loozikowi kiedyś reanimowałem.

i jak poszlo dużo roboty ?? U mnie sie zacina nie moge tak poprostu podejść i otworzyć tylko musze systemet (tylko mi znanym ) troszkę kluczyk do góry i nabok i wogóle kombinacji mnustwo Wiec nie wiem czy da się to naprawić czy poprostu zapatki sa tak wyrobione że się nic nie da zrobić Czy może kluczyk ??

Na odległość, to tak jakbym chciał Cię ostrzyc przez telefon

Cytat:
Na odległość, to tak jakbym chciał Cię ostrzyc przez telefon

Hehehe albo podrapać za uchem

No fakt. Wolałbym jakąś Driverkę

ja miałem podobny problem,
też się męczyłem, raz nawet nie jeździłem autem bo nie było paliwa jak wlać
ale do rzeczy, rozebrałem korek, później wkłatkę na części, udało mi się złożyć wszystkie zapadki, na "sucho" działał, włożyłem do korka i lipa. Postanowiłem zrezygnować z tych zapadek-wyżyuciłem do kosza i problem zniknoł
Co prawda każdym kluczykiem od forda go otworzysz ale przynajmniej nie zaqcina się

Cytat:
No fakt. Wolałbym jakąś Driverkę

A Userka to co nie nada

Znaczy się kluczyki i władki w Essich zużywają szybko. W mojej zaledwie 8 letniej maszynie ubiegłej zimy się do środka dostać nie mogłem. Wyjąłem i rozebrałem obytrzy wkładki w zamkach, przy okazji zobaczylem jak wygladają zużyte zapadki-pierścienie w zamku kierowcy, zamieniłem miejscami wkładki w drzwiach coby tę mniej zużytą od pasażera mieć po swojej stronie, poskładałem i . Dopiero zamiana kluczyka na zapasowy pomogła nieco...
Teraz dzięki znanej sobie kombinacji przesuwania kluczyka do siebie w trakcie obracania w zamku, jakoś dostaję się do środka.
Chyba się skończy na centralnym... (zamku oczywiście)

Cytat:
2004-07-23 07:07:07, Kadam pisze:
Znaczy się kluczyki i władki w Essich zużywają szybko. W mojej zaledwie 8 letniej maszynie ubiegłej zimy się do środka dostać nie mogłem. Wyjąłem i rozebrałem obytrzy wkładki w zamkach, przy okazji zobaczylem jak wygladają zużyte zapadki-pierścienie w zamku kierowcy, zamieniłem miejscami wkładki w drzwiach coby tę mniej zużytą od pasażera mieć po swojej stronie, poskładałem i . Dopiero zamiana kluczyka na zapasowy pomogła nieco...
Teraz dzięki znanej sobie kombinacji przesuwania kluczyka do siebie w trakcie obracania w zamku, jakoś dostaję się do środka.
Chyba się skończy na centralnym... (zamku oczywiście)

Moja Essinka ma 15 lat i drzwi otwieraja sie miare normalnie (czytaj: bez problemów) stacyjka też OK. Ale gdy ostatnio użyłem kluczyka zapasowego to siłą musiałem go wytargać ze stacyjki .

Cytat:
2004-07-22 22:35:36, Darek_M pisze:
ja miałem podobny problem,
też się męczyłem, raz nawet nie jeździłem autem bo nie było paliwa jak wlać
ale do rzeczy, rozebrałem korek, później wkłatkę na części, udało mi się złożyć wszystkie zapadki, na "sucho" działał, włożyłem do korka i lipa. Postanowiłem zrezygnować z tych zapadek-wyżyuciłem do kosza i problem zniknoł
Co prawda każdym kluczykiem od forda go otworzysz ale przynajmniej nie zaqcina się

No to darmowa stacja paliw dla fordzików stoi gdzieś na parkingu.
Gdzie parkujesz?

no dobrym lekarstwem na nasze wkladki sa dorabiane kluczyki a ich mycie i smarowanie tez duzo pomaga