| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
serwisSJ Zgłobice | 2004-07-26 17:58:53 a to japan czy uk autko? |
tmk E11 LF 98' Kraków | 2004-07-28 10:18:32 Autko, to ponoć Japończyk.
Pytałem w ASO czy ramiona wycieraczek (prowadnice w podszybiu) są elementami serwisowanymi. Odpowiedziano mi w stylu : "tak, dzisja jest wtorek" Najgorsze jest to, że tylna wycieraczka zaczyna się zachowywać podobnie. Np jak po jednokrotnym uruchomieniu w momencie powrotu zatrzymuje się w połowie szyby na sekundę, a potem sama zaczyna ponowny przebieg.... Nie mam pojęcia co się dzieje, a za mało wiem, żeby w ASO wdawać się w dyskusje. Natomiast moje uwagi w stylu "wydaje mi się że ..." są IMHO zbywane technicznym bełkotem. Jak macie kogoś życzliwego od elektryki, to dajcie znać... Pozdrawiam Tomek |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2004-08-02 14:39:21 Jeszcze pół roku temu poleciłabym Ci warszat Stupki na ul.Paproci, ale teraz, to już sama nie wiem ... Faktem jest, że goście są naprawdę fachowcami i do niedawna nie był dla nich auta, którego by nie zrobili. Na dodatek nie brali dużo. Ale niestety ostatnio coś im się porobiło i wygląda na to, że po prostu im się nie chce pracować.
Ja też szukam dobrego elektryka, bo po ostatnich pracach blacharsko-lakierniczych jeżdżę bez otwieranych okien i bez cetralnego zamka ! W każdym razie spróbuj tam podjechać - może Ci zrobią. Jakbyś nie wiedział, to ul.Paproci jest przecznicą od Płaszowskiej, bliżej Saskiej. Powodzenia ! |
tmk E11 LF 98' Kraków | 2004-08-08 22:41:18 ja po ostatnich robotach lakierniczo/blacharskich miałem:
1. źle przykręconą rurę wydechową (nie wiem po co ją ruszali ale jak odpaliłem auto, to rezonowała jak cholera) 2. zalane do połowy wodą tylne światło 3. pomalowanych (gratis) zostało kilka drążków tylnego zawieszenia 4. źle założoną klapę bagażnika ... i kilka jeszcze dupereli najgorsze jest to, że dzisiaj zauważyłem, że się lakier (akryl) zaczyna łuszczyć, wyłażą ślady szlifowania tylnej klapy.... ehhhh.... nic tylko kupić kałacha ... pozdrawiam tomek |
serwisSJ Zgłobice | 2004-08-13 11:23:22 Hmm... to ja symbolicznie pozdrawiam wszystkich "mechaników", "elektryków", "blacharzy" i "lakierników" rakowskich bo jak robią takie rzeczy jak opisuje kolega to mozna o nich pisac tylko w "...". |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-08-13 11:56:16 Widać w Krakowie są fachoffcy Na czarną listę z nimi ! Pozdro. |
serwisSJ Zgłobice | 2004-08-13 13:39:53 Ale na serio to cienizna wszedzie z mądrymi ludzmi w kazdej branzy. Jak ktos chce to mam madrego mechanika z aso w krakowie, moge dac namiar na privie, a gosc robi od chyba 20lat w toyocie, znamy sie i robi prywatnie tez. |