| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-07-24 00:15:09 Seryjki skracać ?
Ja bym się nie pakował... Są za słabe na takie eksperymenty. Jakie masz amorki ? |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-07-24 08:10:14 Seryjne sprezyny są za miekkie na podcinanie! Rozwalisz amory i poobdzierasz nadkolana wiekszej nierównosci. Lepiej kupic sprezyny z ASTRY GASI albo KADETTA GSI są twardzsze i krótsze- i te mozesz delikatnie podciąc! Ja tak bede robił |
piotr-ek | 2004-07-27 07:35:03 I teraz sprężyni miast pękać na końcach będą pękać w połowie... a ja i tak nie chcę żadnego usztywnienia. Gdybym chciał to bym kupił Ursusa, albo Zetora. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-07-27 08:37:56
Ja kupiłem sobie takie gumy po 6zł od malca są mniejszej średnicy, dzięki czemu mogłem je wcisnąć na koniec sprężyny (bo jak wiadomo sprężyny w Esperaku są zmiennej średnicy). |
sztrucel Espero Świebodzice | 2004-07-27 22:24:43
jak pan Kaluza powie ze mozna obcinac i bedzie git to ciekawe z jakiego sportu jest znany aha jak bedziesz obcinal to pamietaj o sportowej gumuwce bo to tez wazne |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-07-28 11:08:31 Kaluża jest znany ze sportu samochodowego, przygotowuje przewaznie fiaty, robi chomologowane klatki bezpieczeństwa rozpórki, ostre walki, i z tego co slyszalem na forum sr jest to jeden z nielicznych robiacych dyfry i skrzynie nierozsypujace się, no ale niestety niepodiol sie obciecia sprezyn w moim zlomie, musialem zrobic to innym sposobem |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-07-28 11:20:30 Wchodząc w rolę piotrk-a powiem tyle - po co je obcinać, same pękają po pewnym czasie (ok. 60 kkm) i już masz skrócone.
Szkoda, że wyrzuciłem swoje skrócone w ten sposób - byłyby jak znalazł |
piotr-ek | 2004-07-28 11:30:59
Ja takie mam i nie narzekam, a wymieniać mi się nie chce. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-07-28 12:55:26
No widzisz, a kolega chce sobie niepotrzebnej roboty dokładać.... Chyba, że niecierpliwy jakiś i nie chce mu się czekać, aż mu się automatycznie |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-07-28 13:57:38 mi sie juz automatycznie skrócily dlatego je jeszcze bardziej skrócilem, wymienialem amortyzatory i dlatego mialem dostep do sprezyn........ [ wiadomość edytowana przez: Wiktor_ dnia 2004-07-28 13:58:58 ] |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-08-05 22:21:09
A tao cytat z bardzo starego wątku:
Polecam ten wątek szanownej uwadze... Napisz jak ci walną sprężyny. Nowe to powyżej 70 zł / szt. Pozdro Navi |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-08-06 08:33:36 A czy ktoś może mi powiedzieć, jakie założyć sztywniejsze sprężyny do tyłu. Ale tak żeby nie obniżyć samochodu. Bo nie za bardzo mi się podoba jak tył jest niżej od przodu. PS. Oczywiście myślę o używkach może jakiś pasat, albo vektra? [ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2004-08-06 08:35:01 ] |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2004-08-06 09:47:31 Jak kupiłem Swojego Espero to miał obniżone (ucięte) sprężyny koszmar, wszystkie krawężniki zaliczone. On był sprowadzony z Niemiec tam jest równiej, a u nas..... . O tych sprężynach nie wiedziałem. I kupiłem wysokie opony od Octavi kombi ( prawie nowe - została skasowana na zimówkach miała na liczniku 7000 przejechanych kilometrów) I problem jak ręką odjął.
Pękły mi po 10 tyś. Na tył kupiłem oryginałne wzmocnione w hurtowni Daewoo i teraz wysokie opony plus wzmocnione sprężyny..... . Szkoda słów. Te wzmocnione to nie znaczy twarde. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-08-06 10:07:19 Tak, spręzyny oryginalne wzmocnione DU to porażka, niewiem czy wytzrymają dłużej ale na 100% nie są sztywniejsze. Dodtakowo założyłem gumowe ringsy we zwoje żeby samochód tak nie dobijał , jest lepiej ale o sztywności można zapomnieć. Następne napewno będą od Opla kadetta kombi, ewentualnie GSI - chodź wiem że na tył można założyć spręzyny od malucha, gdzieś w Wawie przerabiają, ale samochód stoi wyżej ( jest twardszy). Zabieg polaga na zakręceniu ostatnich zwojów. Ale zastanawia mnie fakt że podnosi się środek ciężkości i samochód może dziwnie zachowywać się na zakrętach. Sąsiad ma tak już od 2 lat i narazie sobie chwali... |
piotr-ek | 2004-08-06 10:12:39 A ja sztywniejszych nie założę NIGDY!!!! |