MotoNews.pl
2 Czarne plamy asfaltu :( (57101/0)

Czarne plamy asfaltu :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kto wie czym bezpiecznie usunąć czarne plamy asfaltu z karoseri samochodu?? jest to bardzo uciazliwe i brzedko wygląda

ekstrakcyjna

lakowa

Cytat:
ekstrakcyjna

dokładnie

E tam Na wszystkie bitumiczne zawsze lakowa

Pozdrawiam

Przejechałem się kiedyś po świeżo położonym asfalcie (taki,który jeszcze dobrze nie zastygł) i miałem auto do połowy w smole. Na myjni samochodowej kupiłem preparat (nie pamiętam już nazwy) w sprayu do usuwania plam ze smoły. Pryskasz na miejsce pokryte smołą i po minucie ścierasz wszystko szmatką. Efekt gwarantowany.

PLAMY POKONANE

ze swojego skromnego doświadczenia polecam również plastmat -czerwona buteleczka,schodzi miodzio

odświeżam watek.

2 godziny ze szmatka i sprayem w ręku to wynik usówania tego g***a z lakieru
kurcza jak umyłem dziaj samochod to az się przetaziłem. Od wysokości klamek w dół caly był w asfalcie Wkurzają juz mnie te drogi a jeszcze przy tym zauważyłem ruda na błotniku

no ale samochodzik wygląda elegancko
Pozdrawiam

Witam!

Też miałem ten syf na lakierze ale zawsze woskuje auto co 3 mycie i nie ma tego dużo ale jest i schodzi pięknie PLASTMALLEM.
Polecam!

Pozdro.

Cytat:
2005-03-26 17:55:33, rsuhy pisze:
odświeżam watek. 2 godziny ze szmatka i sprayem w ręku to wynik usówania tego g***a z lakieru ...

LAKOWAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!! Rsuhy, spróbuj nast. razem benzyny lakowej, nie bedziesz żałował.
Szybko, tanio, łatwo dostać no i ten zapach

Pozdrawiam

To i ja mam pytanie - latem pojedę z Toyką na konserwacje podwozia. Już to samo robiłam w DX'ie i wszystko super tylko zostały takie małe czarne kropki na lakierze. Nieczym nie umiałam tego zmyć mimo, że pojechałam nawet na myjnię a po zrobieniu konserwacji też myją saochód. Nie chce aby i teraz Toyka wyglądała jak biedronka... czym to zmyć (benzyna) ale tak aby nie uszkodzić lakieru ??

Cytat:
2005-03-29 07:52:16, madzia_83 pisze:
To i ja mam pytanie - latem pojedę z Toyką na konserwacje podwozia. Już to samo robiłam w DX'ie i wszystko super tylko zostały takie małe czarne kropki na lakierze. Nieczym nie umiałam tego zmyć mimo, że pojechałam nawet na myjnię a po zrobieniu konserwacji też myją saochód. Nie chce aby i teraz Toyka wyglądała jak biedronka... czym to zmyć (benzyna) ale tak aby nie uszkodzić lakieru ??

Tak jak mowil Misiek, benzyna lakowa, ja jeszcze proponuje ekstrakcyjna i moze jakas paste to powlok lakierniczych, ale najepiej zejdzie benzynka co do uszkodzenia lakieru to nic sie nie powinno dziac, ale kazdy robi to na wlasna odpowiedzialnosc